neděle 6. října 2024

Voženílek odchází z Třince. Míří do Švýcarska

Hokejový útočník Daniel Voženílek opouští Třinec. Nově bude oblékat dres švýcarského Zugu.

Daniel Voženílek na šampionátu

Daniel Voženílek na šampionátu
Zdroj: Profimedia

  • Daniel Voženílek na šampionátu
  • Zdroj: Profimedia

Daniel Voženílek opouští po dvou sezonách Třinec. Osmadvacetiletý útočník míří do švýcarského Zugu. Novopečený mistr světa odchází do zahraničního angažmá po velmi vydařené sezoně. Voženílek se letos stal dvojnásobným mistrem. Nejen že oslavil extraligový titul s Třincem, ale především se stal světovým šampionem na domácím mistrovství světa.

V letošní sezoně odehrál Voženílek v Třinci v základní části 51 zápasů a připsal si 49 kanadských bodů. V play off přidal v dalších 20 zápasech 8 bodů.

Voženílek si svými výkony řekl o nominaci na mistrovství světa. Na něm odehrál devět zápasů a zaznamenal tři asistence. Voženílek už má jednu zahraniční štaci za sebou. V sezoně 2016/17 nastupoval ve druhé finské lize za tým RoKi.

„Daniel je silový útočník, který se nebojí tam, kde to bolí, a je nesmírně silný v soubojích. Lze ho využít jak na pozici centra, tak křídla. Jsme rádi, že se Daniel navzdory různým nabídkám rozhodl pro EVZ,“ sdělil na klubovém webu manažer klubu Reto Kläy.

Voženílek podepsal se švýcarským klubem dvouletou smlouvu. K týmu se připojí po individuální přípravě na konci července. V Zugu se Voženílek potká s Janem Kovářem.

Zdroj: evz.ch

Související

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord