neděle 8. září 2024

Voyo si v Česku a na Slovensku předplácí 850 tisíc lidí

Voyo šlape na paty Netflixu. Jejich počet předplatitelů v Česku a na Slovensku se vyrovnává.

Voyo

Ilustrační foto.
Zdroj: voyo.cz

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: voyo.cz

Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech oznámili zástupci televize Nova, že jejich streamovací služba Voyo má v Česku a na Slovensku přes 850 tisíc předplatitelů. Z toho přibližně 560 tisíc je z Česka.

Nova připisuje úspěch především investicím do kvalitního původního obsahu. Jako letošní kriminální hit Metoda Markovič: Hojer, jehož druhá série o spartakiádním vrahovi Strakovi se již chystá. Velký úspěch zaznamenala i třetí řada seriálu Iveta. Kromě toho se na platformě, stejně jako na Netflixu, objevuje řada nových českých filmů, které měly v posledních letech premiéru. Od 13. července zde bude dostupný Sladký život s Vladimírem Polívkou a Petrou Hřebíčkovou.

Netflix má podle odhadů v Česku kolem 700 tisíc předplatitelů a 300 tisíc na Slovensku. Oficiální čísla z regionů ale Netflix nezveřejnuje. Další hráči jako Disney+ a Max zaostávají s mnohem nižšími počty předplatitelů. Voyo chce naplnit cíl jednoho milionu předplatitelů v Česku a na Slovensku do konce roku 2025, což se mu při současném tempu růstu zjevně vydaří.

Autor: Šimon Mitro

Související

Disney+
Film a TV Streaming

Disney+ mění ceny. Přijde s dražším i levnějším tarifem

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

Netflix
Film a TV

Netflix zdražil předplatné o pětinu. Lidem začíná rozesílat emaily