sobota 6. července 2024

Voyo hlásí půl milionu předplatitelů

Česká streamovací služba Voyo zdolala hranici půl milionu předplatitelů. Na českém trhu je hned za Netflixem.

Voyo

Voyo
Zdroj: Voyo

  • Voyo
  • Zdroj: Voyo

Streamovací službě Voyo se na českém a slovenském trhu velmi daří. Meziročně platforma vyrostla o sto tisíc předplatitelů. Aktuálně hlásí zdolání hranice půl milionu. Není však zřejmé kolik z půl milionu předplatitelů je ze Slovenska a kolik z Česka, ale z našich luhů a hájů by podle odhadů mělo pocházet minimálně 300 tisíc.

Na tuzemském trhu je stále jedničkou Netflix, který si podle odhadů serveru Filmotoro předplácí v Česku 600 tisíc lidí. Dvojkou na našem trhu je aktuálně Voyo. Ani u HBO Max a Disney+ není znám přesný počet předplatitelů v Česku, jelikož tyto služby regionální data neposkytují. Ovšem dle odhadů si HBO Max předplácí přes 350 tisíc Čechů a Disney+ kolem 200 tisíc.

Považuji za úspěch, že Voyo, které jsme začali restartovat na začátku roku 2021, má již nyní půl milionu platících uživatelů. Do tohoto čísla nepočítáme zkušební verze zdarma,“ řekl Daniel Grunt, generální ředitel TV Nova, která Voyo provozuje.

Jedním z úspěchů Voyo je sázka na kvalitní seriálový obsah, který jinde než na Voyo není dostupný. Tituly jako Případ Roubal, Iveta, Guru, Národní házená, Jitřní záře, Gumy či naposledy minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje, jsou až na výjimky nadprůměrně hodnocené série. „V průběhu letošního roku připravujeme velké množství nových funkcí a produktových vylepšení,“ prohlásila Lucie Oravčíková, Digital Director pro Voyo.

Celkem Voyo nabízí přes 700 českých filmů a přes 2000 titulů celkem. Již desátého března bude mít v rámci pořadů Voyo Originál premiéru český komediální seriál Sex O'Clock. Během první poloviny letošního roku by si měl na Voyo odbít premiéru i akční špionážní thriller Extraktoři s Jakubem Štáfkem nebo fantasy série Vědma v hlavních rolích s Dagmar Havlovou a Jaroslavem Duškem.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Voyo

Související

Eddie Murphy na plakátu k filmu Policajt v Beverly Hills: Axel F
Film a TV Streaming

Červenec na streamu: Návrat Policajta v Beverly Hills a Hopkins jako římský císař

První foto ze seriálu Rytíř Sedmi království.
Film a TV Streaming

Hra o trůny nekončí. Po Rodu draka dorazí Rytíř Sedmi království

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

Kung Fu Panda 4
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?