pátek 20. září 2024

Vondráček zajistil Pardubicím tři body

Tomáš Vondráček vstřelil Plzni dvě branky. Plzeň prohrála s Dynamem 1:3.

Plzeň se utkala s Pardubicemi

Plzeň se utkala s Pardubicemi
Zdroj: Profimedia

  • Plzeň se utkala s Pardubicemi
  • Zdroj: Profimedia

Do Plzně přijely vedoucí Pardubice. V první třetině neproměnil šanci ve druhé minutě hostující Kousal, který zamířil nad branku. Na druhé straně se neprosadil ani Michal Indrák po akci dva na jednoho.

Po přestávce se jako první trefili domácí hokejisté. Ve 37. minutě nadvakrát překonal brankáře Willa Dujsík. Hostům trvalo jen pět minut, než srovnali. Tomáš Vondráček poslal kotouč za Kloučkovo záda, 1:1.

Pardubice otočily zápas ve 44. minutě, kdy se trefil už podruhé v zápase Tomáš Vondráček. Nedlouho po druhém gólu Pardubic trefil bývalý hráč Plzně Michal Houdek do hlavy Tima Söderlunda, který zůstal ležet bezvládně na ledě. Ke švédskému útočníkovi ihned přispěchali zdravotníci s nosítky a transportovali ho do nemocnice. Houdek byl potrestán pětiminutovým trestem plus konce utkání. Plzeňáci ale dlouho přesilovku nevyužili.

Plzeň necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem zkusila štěstí bez brankáře Kloučka. Tohoto tahu ale využil Robert Kousal, který trefil od červené čáry prázdnou klec. Pardubice si odvezly z Plzně tři body.

HC ŠKODA PLZEŇ – HC DYNAMO PARDUBICE 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Dujsík (Schleiss) – 37. Vondráček (Poulíček, Pánik), 44. Vondráček (Mandát, D. Musil), 59. R. Kousal (Radil)

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem