pondělí 7. října 2024

Vnitro získalo v aukci luxusních vozů přes 27 milionů korun

Ministerstvo vnitra úspěšně prodalo všech deset luxusních vozidel zabavených při trestné činnosti. Aukce přinesla celkovou částku přesahující 27 milionů korun.

Mezi draženými vozy figurovalo i Ferrari 488 Spider. Foto je ilustrační.

Mezi draženými vozy figurovalo i Ferrari 488 Spider. Foto je ilustrační.
Zdroj: Flickr

  • Mezi draženými vozy figurovalo i Ferrari 488 Spider. Foto je ilustrační.
  • Zdroj: Flickr

Ministerstvu vnitra se v zářijové aukci podařilo vydražit deset luxusních automobilů zabavených při trestních řízeních. Celková částka, která poputuje na odškodnění obětí trestných činů, přesáhla 27 milionů korun. Další aukce luxusních vozů je plánována na začátek příštího roku.

Vozy jako Ferrari, Porsche či Mercedes, které byly zabaveny v rámci hospodářské kriminality, se prodaly za částku 27,2 milionu korun, ačkoliv jejich původní odhadní cena činila 19,5 milionu. „Aukce luxusních vozidel proběhla za velkého zájmu veřejnosti, což potvrdil i velký počet příhozů,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Dražená vozidla byla nabízena na portálu caraukce.cz a jejich výtěžek bude využit na odškodnění poškozených v konkrétních kauzách. Většina aut již byla předána novým majitelům. Pokud by některé vozidlo zůstalo neprodané, bude zařazeno do další aukce, která je naplánována na leden.

Centrum zajištěných aktiv (CENZA), které aukci pořádalo, se specializuje na správu a prodej majetku zabaveného policií či celníky. Kromě aut nabízí i další předměty, jako jsou počítače, mobilní telefony nebo stavební stroje. Další aukce, tentokrát s nižší hodnotou, začne již 25. října.

Autor: Šimon Mitro

Související

hovor
Krimi

Falešní bankéři úřadovali na Chrudimsku. Dva lidé přišli o 1,5 milionu

profimedia-0912691108
Domácí

V 11 obcích Česka se konají volby. Lidé si volí nové zastupitelstvo

ViewImage (23)
Krimi

Mladík chtěl vystřílet třídu se spolužáky, soud ho odmítl poslat do vazby

Lanovka_na_Sněžku,_jízda_vzhůru
Domácí

Tragédie pod Sněžkou: Z ujíždějícího kočárku vypadlo miminko, nepřežilo