neděle 8. září 2024

Vlky z nelegálního chovu přijala Zoo Tábor

Vlci z nelegálního chovu v Praze našli dočasný domov v záchranném centru v Zoo Tábor.

vlci Tábor

Vlci z nelegálního chovu v Zoo Tábor.
Zdroj: MZP

  • Vlci z nelegálního chovu v Zoo Tábor.
  • Zdroj: MZP

Ministerstvo životního prostředí přemístilo 17. července vlky a jejich křížence z nevyhovujících podmínek v Praze do záchranného centra CITES v Zoologické zahradě Tábor. Zvířata, která byla zabavena Městskou částí Praha 17 na konci dubna, nyní žijí v důstojných podmínkách a ministerstvo hledá trvalé umístění, které splní veškeré podmínky pro jejich chov.

Jsem rád, že se nám konečně podařilo zajistit vlkům důstojné podmínky po dlouhém úsilí,“ říká náměstek primátora Jiří Pospíšil (TOP 09). Podle něj je důležité, aby zvířata byla chována v prostředí, které odpovídá jejich přirozeným potřebám. Nové záchranné centrum v Táboře poskytne vlkům kvalitní životní podmínky, včetně velkého výběhu a špičkové veterinární péče.

Ministerstvo životního prostředí plánuje do roku 2028 vybudovat minimálně pět záchranných center pro velké šelmy, aby zajistilo odpovídající péči pro zabavené exempláře. Tato centra budou mít kapacitu až pro 20 velkých šelem, jako jsou lvi a tygři, a deset středně velkých kočkovitých šelem. Vybudování těchto zařízení podporuje ochranu ohrožených druhů podle úmluvy CITES, která reguluje obchod s těmito zvířaty.

Autor: Šimon Mitro

Související

00_2633_Nationalpark_Bayerischer_Wald_-_Wolf-Freigelände
Domácí

Šumavský Falkenstein opravuje vlčí výběh. Ten znovu otevře v listopadu

Orel východní v Zoo Ostrava
Ostatní Fauna

Ostravská zoo chová největšího orla na světě

Žralok obrovský
Světové dny Fauna

Den žraloků obrovských

Krab sněžný
Zahraniční Klimatické změny

Beringovo moře čelí katastrofě. Vymřeli zde krabi