středa 24. dubna 2024

Vlak v tunelu začal hořet. Jako zázrakem nikdo nepřišel o život

Tragédie v Taurského tunelu se naštěstí neopakovala, i když k ní bylo blízko. V tunelu Terfen v Tyrolsku hořel vlak společnosti NightJet.

nightjet

Vlak společnosti NightJet byl v Rakousku velmi blízko tragédie.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Vlak společnosti NightJet byl v Rakousku velmi blízko tragédie.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Třiatřicet lidí skončilo v péči záchranářů poté, co utrpěli zranění při události, která snadno mohla mít tragický rozměr. V tunelu Terfen u rakouského města Fritzen v Tyrolsku totiž začal hořet noční vlak, který mířil z Innsbrucku do Hamburku a dále pak do Amsterdamu. Požár způsobilo trakční vedení, které spadlo na vagony převážející automobily. Hasiči museli evakuovat více než sto padesát cestujících. Tyrolský hejtman Anton Mettle událost označil za štěstí v neštěstí. Jen zázrakem totiž nikdo nepřišel o život.

Nehoda připomněla tragickou událost z roku 1999. Tehdy při požáru v Taurském tunelu zemřelo 12 lidí. Viníkem byl řidič kamiónu, který nerespektoval značku snížení rychlosti a nestačil zabrzdit, když vozidla před ním zastavila. Do pěti aut, která stála před ním, narazil tak silně, že se hasiči při vyprošťování domnívali, že jde pouze o vrak jediného vozu. Právě v těchto autech sedělo sedm obětí, které zahynuly již při nárazu. Výbuchem benzinu z jejich sešrotovaných vozidel vznikl požár, v jehož důsledku zahynulo dalších pět lidí.

Aktuální událost zatím viníka nemá. Vyšetřování se teprve rozbíhá.

Autor: Jan Skala

Související

1920px-Dálnice_D3_u_Českých_Budějovic
Domácí

Podezřelá nabídka na dostavbu D3 zvítězila. Stavět se začne do dvou měsíců

profimedia-0865929152.jpg
Hokej

Češi si dál zvyšují sebevědomí

GLRQMbpXcAAKRzu
Zahraniční

Kodaňská burza hoří, ze střechy se zřítila ikonická věž. Dým je vidět až ve Švédsku

Harry Kane.
Fotbal

Strach o děti! Potomci fotbalové hvězdy Kanea se zranili při dopravní nehodě