sobota 21. září 2024

Vláda bude Volskwagenu dotovat elektromobily. Kvůli nim firma jde ke dnu

Sázka na elektromobilitu začíná být pro Volkswagen likvidační. Německá vláda jim však chce výrobu dotovat, aby nedošlo k propouštění zaměstnanců.

20190617.VW-Manufaktur.-067

Zisky Volkswagenu klesly jdou dramaticky dolů.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Zisky Volkswagenu klesly jdou dramaticky dolů.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Kdysi vlajková loď německé ekonomiky, automobilka Volskwagen, má čím dál větší problémy, kdy přistoupila k dosud nevídanému kroku, k propouštění zaměstnanců. Ten jde ruku v ruce s poklesem čistého zisku společnosti, který klesl o 14 procent. Vedení podniku tak zaměstnancům nastínilo plánované škrty, které počítají se zavíráním provozů a propouštěním tisíců pracovníků.

Tomu však chce zamezit spolková vláda, což potvrdil i ministr hospodářství Robert Habeck (Zelení) při návštěvě továren v Papenburgu a Emdenu. Tam řekl, že Volkswagen má pro Německo klíčový význam a že německá vláda přijme nová dotační opatření, které se budou týkat elektromobility, jenž by mohla společnosti pomoci v odražení se ode dna.

Právě elektromobilita ale stojí za současnými problémy společnosti. Ta v rámci všeobecného německého trendu o zvrácení klimatické změny, vsadila na výrobu právě elektromobilů. S nimi však narazila na kritický nezájem kupujících, kteří začali dávat přednost jiným značkám, vyrábějící vozy se spalovacími motory. S podobnými problémy se začínají potýkat i další německé značky jako BMW a Mercedes.

Autor: Jan Skala

Související

15728820551_815d740534_b
Zahraniční

Kampaň je bez Scholze. Braniborské SPD hrozí, že půjde po 34 letech od moci

standard_compressed_europe-Pixabay_free_G_Altmann
Ekonomika

Von der Leyen chtěla slyšet, jak na tom Evropa je. Výsledek je alarmující

pexels-photo-8974197
Ekonomika

Škodovku čeká revoluce. Volkswagen chce ukončit výrobu oblíbených modelů

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté