Vítkovice v jubilejním zápase porazily Třinec, Sparta si poradila s Kladnem

V krajském derby vyhrály Vítkovice nad Třincem, Sparta vyhrála nad Rytíři a Motor protáhl neporazitelnost na domácím ledě.

Hráči HC Vítkovice Ridera

Hráči HC Vítkovice Ridera
Zdroj: Lukáš Filipec / HC Vítkovice Ridera

  • Hráči HC Vítkovice Ridera
  • Zdroj: Lukáš Filipec / HC Vítkovice Ridera

ČESKÉ BUDĚJOVICE – MOUNTFIELD HK 4:2

V utkání Motoru a Hradce začaly padat góly až ve druhé třetině. Ve 22. minutě se trefil hradecký Okuliar, aby vzápětí o dvě minuty později vyrovnal ranou k tyči Koláček, 1:1. Na konci druhé třetiny šli domácí poprvé do vedení po gólu Gulaše, 2:1. Nikým nehlídaný Lang srovnal ve 37. minutě. Vyrovnaný stav ale neměl dlouhého trvání. Po 39 vteřinách opět skórovali domácí. Ondřej Kachyňa pálil od modré a překonal brankáře Lukáše. Na konečných 4:2 zvýšil čtyři minuty před koncem po parádní akci Kubík. Motor protáhl neporazitelnost na domácím kluzišti na sedm utkání.

SPARTA – KLADNO 5:3

V závěru třetí třetiny po faulu Jaromíra Jágra šli domácí v přesilové hře do vedení. Ve druhé třetině šli Sparťané už do čtyřgólového vedení. Kladno ale dokázalo utkání zdramatizovat, když skórovalo třikrát během tří minut. Sparta si ale vedení pohlídala a vyhrála popáté v řadě.

TŘINEC – VÍTKOVICE 2:4

Vítkovice odehrály proti Třinci 300. zápas v nejvyšší české soutěži a nechtěly si jubilejní utkání pokazit prohrou. V derby byli sice favorité Oceláři, ale Vítkovice potvrdily vzrůstající formu a svého moravskoslezského rivala porazily. Vítkovice vedly od začátku utkání a z Třince si odváží důležité tři body.

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín