sobota 5. října 2024

Vítězná série Litvínova skončila na ledě Pardubic

Osmé kolo Tipsport extraligy zavedlo svedlo proti sobe hokejisty Pardubic a Litvínova. Výhru nakonec slavili domácí Východočeši, čímž ukončili vítěznou sérii soupeře.

Tomáš Zohorna a Jiří Smejkal před brankou Litvínova.

Tomáš Zohorna a Jiří Smejkal před brankou Litvínova.
Zdroj: ČTK / Vostárek Josef

  • Tomáš Zohorna a Jiří Smejkal před brankou Litvínova.
  • Zdroj: ČTK / Vostárek Josef

Před začátkem osmého kola hokejové Tipsport extraligy zůstával Litvínov jediným klubem se stoprocentním bodovým ziskem. Sérii sedmi výher chtěli chemici prodloužil na ledě ambiciózních Pardubic. Jenže to byli domácí, kdo do duelu vstoupil lépe, a už ve 4. minutě měl hodně nebezpečnou šanci Červenka.

Skóre se ale nakonec poprvé měnilo až v polovině hrací doby. David Kaše skvěle přerušil další z Pardubických útoků a ještě vyslal do úniku čtyřiadvacetiletého Matěje Pekaře. Ten si s nabídnutou šancí poradil zkušeně a střelou nad lapačku gólmana Willa poslal hosty do vedení.

Toho si však Litvínov užil pouhé dvě minuty, než Andrej Šustr zužitkoval přihrávku Martina Kauta a vyrovnal. V posledním dějství byly k vidění nebezpečné akce na obou stranách, ale rozhodující branku přidal až v 50. minutě Radil těsně poté co vypršel dvouminutový trest litvínovskému Poláškovi.

Následně hráli po faulu Červenky v početní výhodě hosté, ale přetavit ve vyrovnanávcí góly ji nedokázali. A tak mohl v závěru do prázdné branky pečetit výhru Pardubic Martin Kaut.

„Je to první prohra v sezóně, nesmíme se z toho hroutit, Pardubice jsou silný soupeř. Jedeme dál, nemáme se za co stydět. Fakt jsme bojovali, akorát se to přiklonilo na stranu Pardubic,“ hodnotil po zápase jediný střelec Litvínova Matěj Pekař.

V dalších pátečních zápasech Tipsport extraligy přestřílel Třinec Liberec 6:3, Karlovy Vary v prodloužení porazily Brno 5:4, Mladá Boleslav doma podlehla Spartě 1:2 a Hradec Králové v Olomouci prohrál vysoko 1:4.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Šustr (Kaut), 49. Radil (T. Zohorna, Herčík), 59. Kaut (Smejkal) – 30. Pekař (D. Kaše)

Autor: Ota Černý

Související

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Hokej Tipsport ELH

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení