sobota 28. září 2024

Vina je na straně otce dítěte, řekla chorvatská policie k tragickému výbuchu

Chorvatská policie stále vyšetřuje tragický výbuch poblíž Zadaru. Jako na viníka ukazuje na jednoho z Čechů, ačkoliv explodovala munice z někdejší občanské války.

Croatian_police_car_(01)

V chorvatském Obrovacu došlo k tragédii, při které zemřelo české dítě.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • V chorvatském Obrovacu došlo k tragédii, při které zemřelo české dítě.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

O tom, kdo nese vinu na tragickém výbuchu u města Obrovac nedaleko chorvatského Zadaru, už má tamní policie jasno. Z exploze, která zabila 9leté dítě, viní 46letého Čecha, který řídil vůz, v němž k výbuchu došlo. Kromě úmrtí dítěte došlo ke zranění dvou žen ve věku 34 a 49 let, které skončili v tamní nemocnici. Jedna z nich leží na jednotce intenzivní péče, druhá byla kvůli vážnému zranění oka ošetřena na oční klinice.

Přestože chorvatské úřady ještě vyšetřování příčiny exploze, podle výpovědí dalších účastníků zastavilo jedno ze dvou aut, kterými se dvě české rodiny vracely domů z dovolené na Balkáně, u krajině kvůli poruše. Dítě v nedalekém křoví našlo pro něho neznámý předmět, který pak přineslo do auta, kde věc explodovala. Podle chorvatské policie měla munice ležet na označeném vojenském cvičišti.

Podle zatím nepodložených zpráv se mělo jednat o nevybuchlou munici, která na místě zůstala po někdejší jugoslávské občanské válce, která v oblasti zuřila před 30 lety.

Autor: Jan Skala

Související

Albánský ostrov Zvërnec
Zahraniční Klimatické změny

Rekordní vedra na Balkáně sužují region a ničí hospodářství

učitelka
Zahraniční Školství

Téměř všechny evropské země bojují s nedostatkem učitelů

profimedia-0901933483
Zahraniční

Hasiči bojují s požárem u Splitu

profimedia-0901416991
Zahraniční

Kapitán potopené jachty u Sicílie je vyšetřován pro zabití