středa 18. září 2024

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Útočník James Bello se z Plzně vydává na hostování do Pardubic. Nigerijec bude u Východočechů působit do konce června 2025.

James Bello v pardubickém dresu

James Bello v pardubickém dresu
Zdroj: FK Pardubice

  • James Bello v pardubickém dresu
  • Zdroj: FK Pardubice

Devatenáctiletý nigerijský útočník přišel do Plzně na začátku roku. Jarní část sezony strávil u rezervního týmu Viktorie. Za A-tým Plzně naskočil do jednoho utkání. Bello dostal příležitost při zápase Evropské ligy proti skotskému Hearts, ve kterém odehrál třicet minut.

„V Jamesi Bellovi vidíme velký potenciál, proto dostal šanci v prvním týmu. Pro jeho vývoj je dobře, že odchází do prvoligového týmu, což mu v jeho kariéře může hodně pomoci. My jej samozřejmě budeme pozorně sledovat,“ sdělil sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Mladý útočník se z Plzně přesouvá na východ Čech. Těsně před uzávěrkou přestupního období získaly Nigerijce Pardubice. Bello bude oblékat dres Východočechů do konce sezony.

„Bello je rychlý a technicky dobře vybavený fotbalista. Vyniká ve hře jeden na jednoho a také si od něho slibujeme velmi dobré zakončení,“ popsal Nigerijce sportovní ředitel pardubického klubu Vít Zavřel.

Zdroj: fcviktoria.cz, fkpardubice.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým

Václav Míka přichází na hostování do Českých Budějovic.
Fotbal Chance liga

Plzeňský Míka posílí tápající Budějovice