pátek 17. května 2024

Viktoria si pojistila Baiera s Paluskou

Fotbalová Viktoria Plzeň podepsala smlouvu s mladými fotbalisty Baierem a Paluskou.

Viktor Baier

Viktor Baier
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

  • Viktor Baier
  • Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Viktoria Plzeň si pojistila mladé fotbalové talenty. Baier s Paluskou prodloužili smlouvu s plzeňským klubem do roku 2027.

„Oba hráči mají obrovský potenciál a kvality, které prokázali tím, že si dokázali vybojovat pevné místo v našem kádru, na podzim na sebe upozornili například i v základní skupině Evropské konferenční ligy, patří do reprezentačního výběru do 19 let. Navíc u obou vidíme obrovskou chuť na sobě neustále pracovat a posouvat se,“ sdělil na klubovém webu sportovní ředitel Daniel Kolář.

Devatenáctiletý gólman Viktor Baier si debut v plzeňském dresu odbyl v utkání Evropské konferenční ligy UEFA proti Záhřebu. Baier si při premiéře připsal čisté konto. V plzeňské brance stál i při utkáních s Balkani nebo Astanou.

„Jsem nadšený. Tím, že mohu nosit dres Viktorky, se mi plní velký sen a strašně si toho vážím. Každý den je pro mě obrovská zkušenost, snažím se neustále učit a zlepšovat,“ řekl po podpisu smlouvy Viktor Baier.

Osmnáctiletý obránce Jan Paluska už má také premiéru v Evropské konferenční lize za sebou. Karlovarský rodák zažil i zápasy v nejvyšší české fotbalové lize. Paluska i Baier patří do reprezentačního týmu do 19 let.

„Když jsem byl v klubové akademii, přesně o tomhle jsem snil. Chtěl jsem jednou obléknout hlavní dres Viktorky a vyběhnout v něm před skvělé fanoušky. Vážím si toho a jsem za tuto šanci vděčný," řekl Paluska.

Zdroj: fcviktoria.cz

Související

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

Ondřej Zamrzlý otevřel skóre už v páté minutě.
Fotbal

Slavia dvěma rychlými góly srazila Plzeň a živí naději na titul

Birmančevič byl hráčem utkání.
Fotbal Fortuna Liga

Sparta je krůček od obhajoby, Birmančevič sestřelil oslabený Baník

Slavia–Sparta.
Fotbal Skupina o titul

Zdramatizuje se souboj o titul nebo už bude Sparta slavit?