pondělí 16. září 2024

Viktoria jde do odvety proti Herts s jednogólovým náskokem

Fotbalisté Viktorie Plzeň odehrají dnes večer odvetný duel se skotským týmem Heart of Midlothian. V prvním duelu zvítězili 1:0.

Erik Jirka v utkání proti Hearts

Erik Jirka v utkání proti Hearts
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

  • Erik Jirka v utkání proti Hearts
  • Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Plzeň v úvodním zápase závěrečného 4. předkola Evropské ligy vyhrála nad Hearts 1:0. Ve Štruncových sadech dlouho nemohl padnout gól. Domácí hráči se radovali až v 6. minutě nastavení. O výhře Plzně rozhodl vlastním gólem Oyegokeho, který nešťastně odkopl centr Cadua. Do Skotska jela Viktoria s jednogólovým náskokem, který bude chtít minimálně udržet.

„Nepřijeli jsme jen něco hájit, to bychom byli naivky. Jedna nula není žádný náskok, to je ve fotbale minimální. Ale přesto je samozřejmě dobrý. Nemůžeme se ale na něj spoléhat, musíme se pokusit branku nebo branky vstřelit. Branka v Plzni ale určila další taktické vedení nás i soupeře,“ sdělil na tiskové konferenci před zápasem trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Viktoria Plzeň před utkáním se skotským týmem přišla o jednoho z klíčových hráčů. Stoper Robin Hranáč přestoupil do bundesligového Hoffenheimu. V dresu Plzně ho už tak neuvidíme.

Pokud by Viktoria postoupila do hlavní fáze Evropské ligy vylepšila by si rozpočet zhruba o 108 milionů korun. V případě prohry by hrála Konferenční ligu. Odvetu Hearts s Plzní odvysílá stanice Sport 2. Zápas začíná ve 20:45.

Zdroj: fcviktoria.cz

Související

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic

Matěj Ryneš během tréninku české reprezentace
Fotbal

Zraněný Ryneš opustil národní tým