středa 9. října 2024

Víkend bude ve znamení deště a větru

Víkendové počasí přinese déšť a vítr. Hlavně v neděli k nám pronikne chladný vzduch od severozápadu. Ve své nejnovější předpovědi to uvádějí meteorologové.

vítr-ilustrační foto

vítr-ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • vítr-ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

V pátek a v sobotu budou postupovat přes střední Evropu frontální systémy od severozápadu. V pátek bude zataženo, od severozápadu čekáme na většině území občas déšť, ojediněle i mrznoucí. Noční teploty ale nebudou klesat hluboko, naměříme mezi jedním až pěti stupni Celsia. Mírný jihozápadní vítr už ale bude zesilovat na čerstvý západní. Na horách může foukat vichr až o rychlosti 90 kilometrů za hodinu.
Podobně to s počasím bude vypadat v sobotu. Meteorologové předpovídají zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, v severní polovině území nad 800 metrů se objeví srážky sněhové. V noci teploty klesnou na devět až pět stupňů, přes den bude do deseti stupňů. . Opět bude foukat silný čerstvý západní vítr.
Stejné počasí nás bude provázet i v neděli. Zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, noční teploty okolo nuly a přes den maximálně sedm stupňů. Dobrou zprávou je, vítr bude postupně slábnout.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

idalias
Domácí

Na západ Evropy se řítí hurikán Kirk. Ten poznamená počasí i v České republice

profimedia-0907907130
Domácí Počasí

Povodně v Jeseníku přepsaly historii. Za den napadlo 386 milimetrů srážek

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce