pátek 20. září 2024

Více než čtvrtina dětí omezila sport kvůli ekonomické situaci

Sportování dětí ovlivňují v poslední době v řadě českých rodin peníze. Podle 36 procent rodičů má současná ekonomická situace negativní dopad také na kvalitu sportovních kroužků.

trenér -ilustrační foto

trenér -ilustrační foto
Zdroj: Andrea Jančová

  • trenér -ilustrační foto
  • Zdroj: Andrea Jančová

Jedním z důvodů, proč rodiny omezují sportování svých dětí v klubech a sportovních kroužcích, může být zdražování členských příspěvků. Omezit sportování muselo kvůli nepříznivé ekonomické situaci 27 procent dětí. Osm z deseti dotázaných si myslí, že by měla klubům pomoci vláda, aby zajistila pro děti dostatek pohybu. Vyplývá to z průzkumu, který pro organizaci Díky, trenére zpracovala agentura Ipsos.

Se zdražováním členských příspěvků ve sportovních klubech nebo kroužcích se setkaly tři čtvrtiny rodičů. Kromě inflace za to můžou i vyšší náklady na energie, které prodražují provoz sportovních areálů. Organizace Díky, trenére teď přichází s aktivitou, která má poděkovat trenérům, kteří se často zadarmo nebo za minimální finanční obnos věnují dětem řadu hodin týdně.

Mladí sportovci i jejich rodiče můžou nominovat své oblíbené trenéry a vyjádřit jim tím poděkování na stránkách akce dikytrenere.cz, a to až do konce dubna. Každý kouč pak dostane dopis s poděkováním od těch, kteří jej nominovali. Akce na podzim vyvrcholí soutěží o titul Trenér mládeže 2023.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: dikytrenere.cz

Související

8250057274_9c7a5eb7e0_b
Zahraniční Školství

Švédské děti půjdou do školy o rok dříve, doposud nastupovaly až v sedmi letech

omalovánky
Světové dny

Den omalovánek

pár
Zahraniční Vztahy

Stále více Američanů se rozhoduje pro život bez dětí

dítě pláž
Světové dny

Den hraní v blátě