sobota 18. května 2024

Vězeňská odyssea Garyho Glittera pokračuje. Soud jej dál drží za mřížemi

Ani v 79 letech se kdysi slavný zpěvák Gary Glitter na svobodu nedostal. Soud smetl jeho žádost o podmínečné propuštění ze stolu.

12888256763_078994bb91_b

Dnes už 79letý Paul Gadd nepřipomíná své někdejší alter ego Garyho Glittera.
Zdroj: Flickr

  • Dnes už 79letý Paul Gadd nepřipomíná své někdejší alter ego Garyho Glittera.
  • Zdroj: Flickr

V sedmdesátých i osmdesátých letech býval Gary Glitter velmi populárním zpěvákem, který se podílel na rozmachu glam rocku a přispal si řadu hitparádových úspěchu. O 180 stupňů se jeho život otočil na konci devadesátých let, kdy ho soud poslal na čtyři měsíce za mříže za sexuální obtěžování nezletilých a držení dětské pornografie. Pak nějaký čas cestoval po světě, na začátku tisíciletí se pokoušel uprchnout do Španělska, které ho ale označilo za nežádoucí osobu. Posléze pobýval v Thajsku a ve Vietnamu, tam ho zase přistihli s nezletilými dívkami na pokoji. Nejprve mu za to hrozil trest smrti, nakonec od soudu odcházel s dlouholetým žalářem. V roce 2008 jej země vyhostila zpět do Velké Británie, kde pak úřady začaly vést vyšetřování kvůli jeho chování vůči nezletilým v sedmdesátých letech. Soud ho proto znovu poslal do vězení. Gary Glitter bude také doživotně vedený v britském registru sexuálních delikventů.

Teď soud odmítl další jeho žádost o propuštění. Podle spisu soudce zamítnutí žádosti odůvodnil tím, že Glitterovo propuštění není v zájmu společnosti. 79letý zpěvák vlastním jménem Paul Francis Gadd se totiž na svobodu dostal na několik dnů už loni, vzápětí našla britská policie v jeho telefonu obrázky nahých dětí.

Autor: Jan Skala

Související

Hokejisty Velká Británie vede Peter Russell.
Hokej MS v hokeji 2024

Čeští hokejisté si jdou pro povinné body, zapojí se hurikán Nečas?

profimedia-0873301874
Zahraniční

Atentántík je na svůj čin hrdý. Na demonstracích provolával slávu Ukrajině

Nissan
Ekonomika Elektromobily

Nissan investuje miliardy do výroby elektromobilů ve Velké Británii

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře