sobota 27. července 2024

Vězeňská odyssea Garyho Glittera pokračuje. Soud jej dál drží za mřížemi

Ani v 79 letech se kdysi slavný zpěvák Gary Glitter na svobodu nedostal. Soud smetl jeho žádost o podmínečné propuštění ze stolu.

12888256763_078994bb91_b

Dnes už 79letý Paul Gadd nepřipomíná své někdejší alter ego Garyho Glittera.
Zdroj: Flickr

  • Dnes už 79letý Paul Gadd nepřipomíná své někdejší alter ego Garyho Glittera.
  • Zdroj: Flickr

V sedmdesátých i osmdesátých letech býval Gary Glitter velmi populárním zpěvákem, který se podílel na rozmachu glam rocku a přispal si řadu hitparádových úspěchu. O 180 stupňů se jeho život otočil na konci devadesátých let, kdy ho soud poslal na čtyři měsíce za mříže za sexuální obtěžování nezletilých a držení dětské pornografie. Pak nějaký čas cestoval po světě, na začátku tisíciletí se pokoušel uprchnout do Španělska, které ho ale označilo za nežádoucí osobu. Posléze pobýval v Thajsku a ve Vietnamu, tam ho zase přistihli s nezletilými dívkami na pokoji. Nejprve mu za to hrozil trest smrti, nakonec od soudu odcházel s dlouholetým žalářem. V roce 2008 jej země vyhostila zpět do Velké Británie, kde pak úřady začaly vést vyšetřování kvůli jeho chování vůči nezletilým v sedmdesátých letech. Soud ho proto znovu poslal do vězení. Gary Glitter bude také doživotně vedený v britském registru sexuálních delikventů.

Teď soud odmítl další jeho žádost o propuštění. Podle spisu soudce zamítnutí žádosti odůvodnil tím, že Glitterovo propuštění není v zájmu společnosti. 79letý zpěvák vlastním jménem Paul Francis Gadd se totiž na svobodu dostal na několik dnů už loni, vzápětí našla britská policie v jeho telefonu obrázky nahých dětí.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0891875253
Hudba

Recenze: Deep Purple jdou proti proudu času a vyvolávají ducha 70. let

96bf7b5e2f726d2ba93818b3f10b57cf
Hudba

Pink Floyd se noří do vlastní historie. Vydávají publikaci Všechny písně

czNmcy1wcml2YXRlL3Jhd3BpeGVsX2ltYWdlcy93ZWJzaXRlX2NvbnRlbnQvbHIvdXB3azYyMDk0NjcyLXdpa2ltZWRpYS1pbWFnZS1rb3doMHB1ci5qcGc
Domácí

Udělejme z Ukrajiny dronovou velmoc. Česko se připojí k mezinárodní iniciativě

GTL3NvlXcAU1zmn
Zahraniční

Soud v africké státe Sierra Leone trestal pokus o převrat. Vynesl drakonické tresty