pátek 20. září 2024

Veslaři medaili nepřivezou. Obsadili šesté a desáté místo

Vraštil se Šimánkem ani Flamínková s Novotníkovou na medaile nedosáhli. Mužský dvojskif lehkých vah neobhájil čtvrté místo z Tokia.

profimedia-0894509070.jpg

Česká veslařská dvojice Vraštil a Šimánek dojela šestá.
Zdroj: profimedia

  • Česká veslařská dvojice Vraštil a Šimánek dojela šestá.
  • Zdroj: profimedia

Čeští veslaři začali závod dobře, drželi si čtvrtou pozici. 500 metrů od startu už byli pátí a posléze šestí. Na poslední příčce se drželi dlouho. Ke konci ze sebe vydali vše a dotahovali se na norský dvojskif Larse Martina Benskeho a Aska Jarla Tjoema. Jen těsně nestačili a dojeli o osm setin později než olympionici z Norska.

Irové O Donovan a Mc Carthy si dopluli pro zlatou medaili a potvrdili roli favoritů. Necelé čtyři vteřiny za nimi dojela italská dvojice Soares a Oppo, třetí místo obsadili Řekové Papakonstantinou s Gaidatzísem.

Ženská dvojice bez kormidelnice dojela ve finále B čtvrtá, v celkovém pořadí skončila desátá. Po startu se české reprezentantky ocitli daleko za svými soupeřkami. Ztrácely cenné metry hned od začátku a ty jim ke konci chyběly. Půl kilometr před cílem Flamínková s Novotníkovou zrychlili a své soupeřky dotahovaly. Dostaly se až na čtvrtou příčku a k té třetí moc nechybělo. Na loď sester Antonie a Melity Abrahamových scházela pouhá setina.

Autor: Ondřej Sutnar

Související

Vraštil.jpg
Ostatní

Veslaři si vyjeli olympiádu

Synekprofimedia-0694212564.jpg
Ostatní

Synek už není ředitel svazu