pátek 5. července 2024

Velikonoce v kině: Tipy na pohodové filmy

Když se vám kvůli ošklivému počasí nebude chtít trávit čas venku, tak můžete alespoň zavítat do kina. Momentálně v multiplexech najdete hned několik povedených filmů.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

Záběr z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Zdroj: Paramount Pictures

  • Záběr z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
  • Zdroj: Paramount Pictures

Duben většinou není měsícem, kdy by v kině bylo hned několik velkých filmů, ale letos je tomu jinak. V rámci akcí nadupaných snímků můžete zavítat s celou rodinou na povedené fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, kterou někteří recenzenti nazývají jako fantasy Strážce galaxie. Snímek se opírá o obstojné triky a především sympatické obsazení v čele s Chrisem Pinem. Hodnocení v Česku i v zahraničí je nadšené.

ČSFD 84 %, IMDb 7,6/10, Rotten Tomatoes (průměrné hodnocení kritiků) 7,4/10

Obdobně pohodová zábava plná hlášek a akčních sekvencí čeká na diváky v animáku Super Mario Bros. ve filmu. Snímek vstoupil do kin teprve ve čtvrtek, ale podle prvních reakcí jde o nápaditý animák, který si užijí jak fanoušci videoherní série, tak děti neznalí her se Super Mariem. Filmu je vyčítán především ohraný předvídatelný příběh. Velmi se prý však povedlo originální znění v angličtině, které některé české multiplexy uvádějí.

ČSFD 92 %, IMDb 7,5/10, Rotten Tomatoes (průměrné hodnocení kritiků) 5,5/10

Třetím velkým filmem je John Wick 4, který se protlouká kiny již třetím týdnem. Po stránce akce jde o nejlepší snímek ze série, který kaskadérskými kousky a choreografií bere dech. Připravte se jen na sáhodlouhou stopáž 169 minut a fakt, že tento film rozhodně není vhodný pro malé děti.

ČSFD 84 %, IMDb 8,3/10, Rotten Tomatoes (průměrné hodnocení kritiků) 8,2/10

Pokud byste místo akce chtěli zajít na konverzační feel good dramedy, tak od čtvrtka je v kinech snímek Air: Zrození legendy, který pojednává o zrodu ikonické spolupráce basketbalisty Michaela Jordana a společnosti Nike na ikonický teniskách Nike Air. Nepříliš zajímavý námět se prý povedl přetavit do zábavné dialogovky se skvělým obsazením v čele Mattem Damonem, Benem Affleckem, Jasonem Batemanem a Violou Davis.

ČSFD 75 %, IMDb 7,8/10, Rotten Tomatoes (průměrné hodnocení kritiků) 8,0/10

Jestli byste chtěli jít do kina výhradně na český film, tak máte na výběr buďto z dobrodružné komedie Buď chlap! s Jakubem Prachařem, Terezou Rambou a Ondřejem Sokolem v hlavních rolích, nebo ze čtvrtých Bastardů s podtitulem Reparát. Oba filmy mají na ČSFD podprůměrné hodnocení (48 % vs. 42 %). Zábavnější však bude zřejmě první ze jmenovaných.

Autor: Šimon Mitro

Související

Deadpool & Wolverine
Film a TV Kino

Červenec v kinech: Čekání na Deadpoola zkrátí V hlavě 2

Balada a ptácích a hadech
Film a TV Knihy

Nový díl Hunger Games vyjde příští rok

Will Smith ve filmu Mizerové: Na život a na smrt
Film a TV Kino

Červen v kinech: Chlapská zábava před příchodem Deadpoola

Aristokratka ve varu
Film a TV Kino

Do kin už netáhnou ani české komedie. Jen sedm filmů letos přesáhlo 100 tisíc diváků