čtvrtek 19. září 2024

Vejmelka vychytal nulu, Pastrňák vyloučen do konce zápasu

Brankář Arizony Karel Vejmelka vychytal čisté konto a podílel se na vítězství Arizony. David Pastrňák byl po faulu zezadu vyloučen do konce utkání.

Vejmelka v utkání proti Bufffalu

Vejmelka v utkání proti Bufffalu
Zdroj: Profimedia

  • Vejmelka v utkání proti Bufffalu
  • Zdroj: Profimedia

Brankář Karel Vejmelka vychytal první nulu v sezoně a podílel se na výhře Arizony nad Buffalem. Celkově se jedná o jeho páté čisté konto v NHL. Český brankář pomohl k vítězství 28 zákroky.

„Moji spoluhráči hráli skvěle v obraně a odvedli opravdu dobrou práci před brankou... a odvedli jsme opravdu dobrou práci i jako tým,“ řekl Vejmelka.

Sedmadvacetiletý brankář ztratil v Arizoně pozici jedničky. V zámořských médií se začíná spekulovat, že by mohl brzy vyměnit dres. Jedním ze zájemců by měla být Carolina, která umístila na listinu volných hráčů brankáře Anttiho Raantu.

David Pastrňák byl vyloučen do konce utkání po faulu na Lindgrena. Český útočník narazil na mantinel hráče New York Rangers, který se okamžitě skácel na led. Po faulu se strhla hromadná bitka.

Rozhodčí vyloučil Pastrňáka na pět minut plus dostal trest do konce utkání. Je možné, že incident bude řešit disciplinární komise a přijde i dodatečný trest. Pastrňák byl vyloučen do konce zápasu poprvé ve své kariéře v NHL. Boston prohrál s Rangers v prodloužení 1:2.

Na faul Davida Pastrňáka se můžete podívat na Youtube.

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey

Leon Draisaitl
Hokej NHL

Draisaitl podepsal rekordní sumu a stane se nejlépe placeným hráčem NHL

David Pastrňák s Jakubem Voráček při slavnostním buly
Hokej

Hokejové hvězdy vybraly přes dva miliony korun

Filip Zadina
Hokej NHL

O Zadinu mají mít zájem hned tři kluby