neděle 29. září 2024

Vedení Prahy 10 se zbavuje majetku. Prodává radnici i Eden, opozice se bouří

Vypjatá atmosféra se očekává dnes na jednání zastupitelstva Prahy 10. Řešit se bude znovu prodej bývalého sídla úřadu i kulturního domu Eden.

Vršovice_ÚMČ_P-10_1

Bývalé sídlo radnice Prahy 10 uprostřed sídliště Vlasta.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Bývalé sídlo radnice Prahy 10 uprostřed sídliště Vlasta.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Do konce října se mohou hlásit zájemci o koupi bývalého radnice na Praze 10 ve Vršovické ulici, stejně jako o kulturní dům Eden. Oba domy plánuje ze svého majetku vyškrtnout současné vedení radnice Prahy 10 a zejména v případě bývalé radnice argumentuje havarijním stavem, který už úředníky z objektu vyhnal. Ti nyní sídlí v pronajatém objektu ve Strašnicích. Rekonstrukce budovy by podle radnice stála přes dvě miliardy korun a takovými penězi Praha 10 nedisponuje a nechce celou věc řešit pomocí úvěru.

Prodej obou nemovitostí se bude řešit i na dnešní schůzce zastupitelstva, kde se znovu očekává ostrý střet mezi koalicí Společně pro Prahu 10, STAN a KDU-ČSL a opozičním hnutí ANO a Piráty. Právě bývalá starostka Radmila Kleslová (ANO) celou akci tvrdě kritizuje jako netransparentní a prodělečnou, kdy do projektů na rekonstrukci budovy už současné vedení radnice investovalo bezmála 100 milionů korun, které by nyní přišly vniveč.

Z úřadu se zastupitelstvo Prahy 10 stěhovalo loni. Dnes sídlí v prostorách, ke platí měsíční nájem ve výši tří milionů korun.

Autor: Jan Skala

Související

Tunel-Jihlava_Hpa
Domácí

Oprava obchvatu Jihlavy letos nezačne. Reálný je březnový termín

Plzeň-Jižní Předměstí (2)
Domácí

Novorenesanční nádražní budovu v Plzni čeká rekonstrukce za 85 milionů

Klinovec_Mountain_Hotel
Domácí

Klínovec má smůlu. Oprava zpustošeného hotelu se vrací do bodu nula

profimedia-0848616577
Domácí

V čele Národního divadla zůstává Burian. Musí do konce dotáhnout rekonstrukci