Ve hře o titul zůstal i Alcaraz

Do semifinále Turnaje mistrů se dostala kompletní světová elita.

profimedia-0822678769.jpg

Carlos Alcaraz.
Zdroj: Profimedia

  • Carlos Alcaraz.
  • Zdroj: Profimedia

Po třech letech je tu zase ideální scénář. Do semifinále tenisového Turnaje mistrů v Turínu postoupili čtyři hráči, kteří jsou nejvýš na žebříčku ATP.

K Italovi Sinnerovi, Rusovi Medveděvovi a Srbovi Djokovičovi přibyl Španěl Carlos Alcaraz, který ve svém posledním zápasu základní skupiny porazil Medveděva dvakrát 6:4.

„Myslím, že nejdůležitější bylo zůstat psychicky silný,“ říkal ještě na kurtu dvacetiletý borec, který ani jednou neztratil podání. Odvrátil dva brejkboly – oba za stavu 1:2 v prvním setu, kdy ze skóre 15:40 čtyřmi body v řadě vyrovnal na 2:2.

„Párkrát jsem se na servisu trochu zadrhl. Daniil úžasně returnuje. I když nepodává, tak fakt hodně tlačí. Podle mě bylo klíčové právě to, že jsem i v těžkých okamžicích zůstal v klidu a byl pořád psychicky silný,“ uvedl Alcaraz.

V semifinále se utká s Djokovičem. Bude to takové malé finále, protože Srb je jasná světová jednička a Španěl dvojka (taky s velkým náskokem). V životní formě nejsou, ale vypjaté momenty zvládají oba jedinečně.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: atptour.com

Související

Rafael Nadal
Tenis

Na zdi v Madridu se objevil murál s tenisovými hvězdami. Zničili ho vandalové

Harry Kane hájí od léta barvy Bayernu.
Fotbal Liga mistrů

Bayernu hrozí sezona bez trofeje, v cestě mu stojí Real

Carlos Alcaraz.
Tenis

Proč se mi tohle děje? Alcaraze trápí zranění

profimedia-0864628062.jpg
Hokej

Hokejistky si zahrají o bronz