pátek 3. května 2024

Ve finské škole střílel nezletilec. Na místě je jedno mrtvé dítě, pachatel dopaden

Přestože policie už má nezletilého pachatele, který dnes dopoledne střílel na základní škole ve finském městě Vantaa, vyšetřování na místě se teprve rozbíhá. Úřady zatím oznámily tři zraněné a jedno mrtvé dvanáctileté dítě.

GKJOZieXoAAoEPA

Finská policie zasahuje v základní škole ve městě Vantaa, kde se dnes dopoledne střílelo.
Zdroj: X

  • Finská policie zasahuje v základní škole ve městě Vantaa, kde se dnes dopoledne střílelo.
  • Zdroj: X

Jeden mrtvý a tři zranění zůstali po střelbě, kterou dnes dopoledne zažila jedna ze základních škol ve finském Vantaa, které leží nedaleko tamní metropole Helsinek. Jak uvedla agentura Reuters, muži zákona už podezřelého střelce zadrželi. Údajně jím je jeden z nezletilých, 12letý žák ústavu. Finská policie místo střelby, které se nachází v městské lokalitě Jokiranta, neprodyšně uzavřela a vyzvala žáky i zaměstnance, aby zůstaly v prostorách školy.

Místostarostka Vantaa Katri Kalske přišla s prohlášením, že právě zasedá krizový štáb města. Zatím podle ní není přesně jasné, co se stalo a z jakých pohnutek útočník střílel.

Školu Viertola, kde ke střelbě došlo, navštěvuje zhruba 800 dětí od první do deváté třídy a pracuje v ní 90 zaměstnanců. Institut nabízí kromě jiného i specializované vzdělávání pro hendikepované.

Autor: Jan Skala

Související

Češi podlehli Finsku.
Hokej

Češi týden před začátkem MS podlehli Finsku

americký policista
Krimi

Čtyři policisté byli zastřeleni při střelbě v Severní Karolíně

Dell.
Ostatní

Hráč amerického fotbalu zraněn při masové střelbě

Carlos Alcaraz.
Tenis

Proč se mi tohle děje? Alcaraze trápí zranění