čtvrtek 19. září 2024

„Váš nový větší Mall.cz“ V Česku byla spuštěna tržnice Allegro

Nová online tržnice od polské skupiny Allegro nahradí v Česku Mall.cz, při startu láká zákazníky na prodej bez poplatků.

Reklamní banner na online tržiště Allegro na webu Mall.cz

Reklamní banner na online tržiště Allegro na webu Mall.cz
Zdroj: Mall.cz

  • Reklamní banner na online tržiště Allegro na webu Mall.cz
  • Zdroj: Mall.cz

Již řadu měsíců si zákazníci portálu Mall.cz mohli povšimnout, že pod logem Mall svítí oranžový nápis „by Allegro“. Jde o polské online tržiště, které od roku 2021 vlastní skupinu Mall Group a v Česku zřejmě postupně nahradí právě Mall.cz. Eshopu s elektronikou CZC se zavedení tržiště Allegro na tuzemský trh zřejmě nedotkne, ale spojitost s polskou firmou stejně jako u Mallu zajištuje nápis pod logem.

Online marletplace Allegro je jedno z největších v Evropě a patří mezi deset největších internetových obchodů na světě. Eshop Mal.cz zatím funguje, ale reklamní bannery na stránce vábí návštěvníky, aby vyzkoušeli „Nový větší Mall.cz“, po jehož kliknutí se zákazník dostane na tržiště Allegro.cz.

Obchodníci mohou již přes české Allegro nabízet zboží zákazníkům. Nově registrovaným prodejcům Allegro odpustí až do konce září poplatky za prodej. Nakupovat a prodávat je zde možné v nepřeberném množství kategorií. Od elektroniky a hraček, přes módu a auto-moto po věci do domácnosti a knihy.

Autor: Šimon Mitro

Související

1920px-Všebořice,_Elektro_World_(cropped)
Ekonomika

Definitivní konec Electro Worldu. Sběr bodů i věrnostní program jsou u konce

computer-keyboard-1493966484RWl
Ekonomika

Česká republika eshopů ráj. Za rok jich přibylo o 30 procent více

klávesnice
Ostatní Nakupování

Online podvodů přibývá. Setkala se s nimi čtvrtina Čechů

doručovatel
Světové dny Nakupování

Den dopravy zdarma