čtvrtek 26. září 2024

Vary i Pardubice uštědřily soupeři výprask

Karlovy Vary s Pardubicemi nadělily soupeřům dohromady jedenáct branek. Kladno pokračuje ve výhrách na domácím kluzišti.

Ondřej Beránek s Jiřím Černochem

Ondřej Beránek s Jiřím Černochem
Zdroj: Profimedia

  • Ondřej Beránek s Jiřím Černochem
  • Zdroj: Profimedia

Hradec ještě nevyhrál

Hráči Hradce si ve Varech chtěli konečně připsat první výhru. Po třech kolech měli v tabulce zapsaný jen jeden bod. Do utkání ale nevstoupili ideálně a po první třetině prohrávali o jeden gól. Náladu si zlepšili ve druhé třetině, kdy po třech rychlých gólech vyhrávali 1:3. Domácí hráči se ale nevzdávali, a ještě do konce třetiny srovnali.

O výhře Energie rozhodl Beránkův gól pět minut před koncem. Hradec nedlouho poté odvolal gólmana, ale místo vyrovnání dvakrát inkasoval. Karlovarský Ondřej Beránek vstřelil v utkání hattrick.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – MOUNTFIELD HK 6:3 (1:0, 2:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Jiskra (Černoch), 28. Černoch (Jaks, Reunanen), 38. O. Beránek (Sapoušek), 55. O. Beránek (Gríger, Černoch), 59. Gríger, 59. O. Beránek – 21. McCormack (Perret, Jergl), 22. Štohanzl (Kalina), 24. Miškář (Freibergs, Jergl)

Mladá Boleslav poprvé v sezoně prohrála

Pardubice chtěly odčinit vysokou prohru s Motorem. Mladá Boleslav ještě v nové sezoně neprohrála a v tomto trendu chtěla pokračovat i na pardubickém ledě. Dynamo vlétlo do utkání jako uragán a už po sedmi minutách vedli o dvě branky. První branku v pardubickém dresu oslavil Roman Červenka, který zvyšoval na 2:0. Boleslav se vzpamatovala ve druhé dvacetiminutovce a srovnala. Vyrovnaný stav ale trval pouhých třináct vteřin. Po vyhraném buly přesně vypálil Peter Čerešňák.

Dynamo si výhru pojistilo dvěma góly ve třetí třetině a smazalo prohru z minulého kola. Boleslav naopak zažila první prohru v sezoně.

HC DYNAMO PARDUBICE – BK MLADÁ BOLESLAV 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. T. Zohorna, 7. Červenka (Čerešňák, Radil), 29. Čerešňák, 48. Hájek (Čerešňák, Smejkal), 50. Kaut (Smejkal, Čerešňák) – 21. Čajka, 29. Lakatoš (Junttila)

Kladno doma opět vyhrálo

Kladenští hokejisté doma zatím neprohráli. Na ČEZ stadionu porazili nejen Spartu, ale po dnešku i Kometu. Rytíři se brzy dostali do dvougólového vedení a zápas si už pohlídali. Kometa sice ve druhé třetině snížila, ale na více se už nevzmohla. Kladno si výhru pojistilo dvěma góly v závěru utkání.

RYTÍŘI KLADNO – HC KOMETA BRNO 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Hanousek (Pytlík), 6. Smoleňák (Hanousek, Nemčík), 59. Pytlík, 60. Smoleňák (Jarůšek, Šenkeřík) – 31. Kollár (Konečný)

Související

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Sparťané se radují ze vstřelené branky
Hokej Tipsport ELH

Sparta pěti góly rozdrtila Plzeň, derby vyhrály Vítkovice

Stuart Percy z Vítkovic po faulu Doktora
Hokej Tipsport ELH

Doktor dostal stopku na čtyři utkání, nezahraje si ani Pláněk