pátek 18. října 2024

Variace přivezou do Varů filmová a koncertní představení

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Česká filharmonie se podruhé spojili v projektu Variace. V Karlových Varech proběhnou filmové projekce i řada koncertů.

Festival Variace 2021

Festival Variace 2021.
Zdroj: KVIFF

  • Festival Variace 2021.
  • Zdroj: KVIFF

Vloni na podzim proběhl pilotní ročník Variací, na kterých spojily síly Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Česká filharmonie. Loňský úspěch přiměl organizace k pokračování. Po roce proběhnou v Karlových Varech Variace 2022 a to ve dnech 11. a 12. listopadu.

V rámci filmů se diváci mohou těšit na předpremiéru novinky režiséra Jamese Graye Armageddon Time, který byl uveden na letošním festivalu v Cannes. Hlavní roli ztvárnil legendární Anthony Hopkins, sekundují mu Anne Hathaway nebo Jeremy Strong.

Druhou předpremiérou je hudební drama Tár představené na festivalu v Benátkách. Herečka Cate Blanchett ztvárnila ve snímku hlavní roli uznávané dirigentky. Třetím filmem je Melancholia z roku 2011, jeden z nejlépe hodnocených snímků režiséra Larse von Triera.

Všechny filmové projekce proběhnou v Kině Čas. Kromě filmů se návštěvníci mohou těšit na tři koncerty České filharmonie. „První ročník předčil naše očekávání a publikum ho ocenilo, proto jsme rádi, že i podruhé můžeme propojit světy filmu a hudby, které se sice liší formou, ale sdílejí touhu nabídnout hluboký a nezapomenutelný zážitek,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel České filharmonie David Mareček.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: KVIFF

Související

Česká hokejová reprezentace
Hokej Karjala Cup

Hokejová reprezentace zahájí sezonu v Karlových Varech

Foto z loňského ročníku Variace.
Hudba Festival

Variace počtvrté. Vary opět propojí film s hudbou

Pavilon Karlovarské nemocnice bude zbourán.
Domácí

Pavilon Karlovarské nemocnice čeká demolice

Prokletí Salemu
Film a TV Streaming

Říjen na streamu: První polovina měsíce přinese hororovou nadílku