pondělí 7. října 2024

Variace počtvrté. Vary opět propojí film s hudbou

Ve dnech 22. a 23. listopadu se v Karlových Varech uskuteční čtvrtý ročník projektu Variace, pořádaného ve spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary a Českou filharmonií.

Foto z loňského ročníku Variace.

Foto z loňského ročníku Variace.
Zdroj: variace.kviff.com

  • Foto z loňského ročníku Variace.
  • Zdroj: variace.kviff.com

Karlovy Vary se chystají na čtvrtý ročník projektu Variace, který se uskuteční ve dnech 22. a 23. listopadu. Tento festival, pořádaný Mezinárodním filmovým festivalem a Českou filharmonií, nabídne filmové projekce a koncerty v ikonických prostorách, jako je Velký sál hotelu Thermal a Císařské lázně. Vstupenky jsou již v prodeji od 3. října.

Variace propojily hudbu a film a vybudovaly si silnou pozici na kulturní scéně. Růst zájmu diváků dokazuje, jak významné je spojení těchto dvou oblastí,“ uvedl Jiří Bartoška, prezident MFF Karlovy Vary. Česká filharmonie letos přiveze výlučně český program, včetně Dvořákova Houslového a Klavírního koncertu a Janáčkovy Glagolské mše, kterou provede pod taktovkou Semjona Byčkova.

Hudební program letos poprvé hostí Velký sál hotelu Thermal, kde budou zaznívat díla českých skladatelů jako Dvořák, Janáček a Smetana. Koncerty, které nabídnou výjimečnou příležitost slyšet skladby nastudované pro Carnegie Hall, slibují nezapomenutelný zážitek. Zároveň se uskuteční dva bezplatné koncerty, které přilákají širokou veřejnost.

Filmový program letos nově proběhne v Císařských lázních, aby uspokojil rostoucí zájem diváků. Na programu se objeví emotivní snímky, které se v předchozích letech setkaly s velkým ohlasem. Další podrobnosti o filmech a vstupenkách budou zveřejněny v říjnu. Návštěvníci budou moci navštívit také výstavu fotografií Tona Stana.

Autor: Šimon Mitro

Související

Česká hokejová reprezentace
Hokej Karjala Cup

Hokejová reprezentace zahájí sezonu v Karlových Varech

Pavilon Karlovarské nemocnice bude zbourán.
Domácí

Pavilon Karlovarské nemocnice čeká demolice

457694760_1045270090934121_8797002143869048302_n
Domácí

Místní rozvoj potřebuje krizového manažera. Rakušan nasazuje Kulhánka

profimedia-0690184967
Domácí Zdraví

Na Karlovarsku řádí žloutenka