Varaďa reaguje na překvapivý konec v Pardubicích

Bývalý trenér Dynama Varaďa okomentoval odchod z pardubické střídačky. S odůvodněním konce angažmá nesouhlasí.

Václav Varaďa na střídačce Pardubic

Václav Varaďa s Alešem Krátoškou na střídačce Pardubic
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

  • Václav Varaďa s Alešem Krátoškou na střídačce Pardubic
  • Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Hokejové Pardubice včera nečekaně oznámily ukončení spolupráce s hlavním trenérem Václavem Varaďou. Bývalý trenér Pardubic se k odchodu vyjádřil na svých webových stránkách.

„Nezastírám, že konec mého angažmá v Pardubicích pro mne byl překvapivý. Nicméně odcházím s pocitem dobře vykonané práce – Dynamo Pardubice má nakročeno k prvnímu místu po základní části, má největší počet vstřelených gólů i nejméně těch inkasovaných, je nejlepší v přesilových hrách, v řadě zápasů – naposledy ve středu na Spartě – hráči ukázali, že cesta, po které jsme se společně vydali a které já vždy věřím, vede k atraktivnímu hokeji, naplnění cílů a úspěchům. Hráčům jsme ukázali, že jedině dennodenní maximální práce a nasazení pomohou i jejich rozvoji a posunout je v jejich kariéře,“ sdělil Varaďa na svém webu.

Varaďa přišel do Dynama v květnu 2023. V sezoně 2023/2024 pod jeho vedením odehrály Pardubice v extralize 35 zápasů. Východočeši 21 zápasů vyhráli, v 11 utkáních bodovali a jen 3 zápasy prohráli. V tabulce jsou aktuálně s 80 body na druhé příčce za vedoucí Spartou.

„Respektuji právo majitele vybrat si kouče, nemohu ale souhlasit se zdůvodněním konce mého angažmá. Nepochybně jsem náročný a důsledný trenér, dávám hokeji všechno, a to samé vyžaduji i od hráčů a všech členů realizačního týmu. Věřím svojí cestě a chci ovlivňovat sportovní směřování týmu a vývoj hráčů. Jsem ale otevřený diskusi a nejsem v žádném případě solitér. Hokej byl, je a bude týmový sport, a to platí úplně na všech úrovních,“ pokračoval na blogu Varaďa.

Realizační tým Pardubic opouští po Varaďovi i asistent trenéra Aleš Krátoška. Bývalý český hokejista se s klubem rozešel po vzájemné dohodě.

Zdroj: vaclavvarada.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd