čtvrtek 19. září 2024

První volno čeká školáky v říjnu, vánoční prázdniny budou letos delší

Statisíce dětí dnes usedly po letních prázdninách do školních lavic. Poprvé vyrazilo s aktovkou na zádech 118 tisíc prvňáčků. U nich při příchodu do školy určitě převažovalo těšení se a radost.

třída

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Thirdman

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Thirdman

Většině ostatních už určitě přijde vhod informace, kdy je čeká v tomto školním roce další volno. První pauza přijde na podzimní prázdniny, které připadají na úterý 29. a středu 30. října. Se státním svátkem 28. října to bude pět dní volna.

Vánoční prázdniny budou letos delší – celých 14 dní. Začnou v pondělí 23. prosince a skončí v pátek 3. ledna 2025, do školy se tak půjde až šestý lednový den. Pololetní prázdniny a vysvědčení pak připadají na pátek 31. ledna. Hned poté se napříč republikou rozjedou podle okresů jarní prázdniny.

Dále budou následovat velikonoční prázdniny ve čtvrtek 17. a v pátek 18. dubna. S Velikonočním pondělím dohromady budou mít školáci pět dní volna.

Špatnou zprávou je to, že v novém školním roce bude několik státních svátků o víkendech, a to Den české státnosti 28. září a pak také 17. listopad, kterým slavíme Den boje za svobodu a demokracii.

I když je to ještě hodně daleko, informace, která školáky určitě potěší – školní rok končí v pátek 27. června příštího roku.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Ministerstvo školství

Související

zmrzlina
Domácí

Začátek prázdnin přinese tropy, pak se ochladí

classroom-824120_1280
Zahraniční

V Británii chtějí zkrátit letní prázdniny, nově by měly trvat jen čtyři týdny

lyžaři-ilustrační
Domácí

Školáci dostanou pololetní vysvědčení, pak se rozjedou jarní prázdniny

CD-RJ_als_EC_73
Domácí

Mezi Poběžovicemi a Borem jezdí nový školní vlak