Vánoční pohádka vzniká na Sychrově

Jmenovat se bude Klíč svatého Petra, role krále se ujme Petr Nárožný a premiéru bude mít jako tradičně na obrazovkách České televize ve vánočním čase.

vánoční pohádka Klíč svatého Petra

vánoční pohádka Klíč svatého Petra
Zdroj: Česká televize

  • vánoční pohádka Klíč svatého Petra
  • Zdroj: Česká televize

Příběh o jedné krádeži, do princezny zamilovaném vodníkovi a protřelé dvojici kancléřů natáčí režisér Karel Janák. Kromě Sychrova si v příběhu Klíč svatého Petra zahrají také hrad Zvíkov nebo městská památková rezervace ve Slavonicích. Natáčení potrvá celkem 25 dní.

„Na scénáři se mi líbí, jak skvěle kombinuje klasické pohádkové postavy, jako jsou vodník, zlí rádcové nebo princezna s méně obvyklými charaktery. V našem případě se svatým Petrem a třemi hlavními hrdiny, zlodějem, podvodnicí a nevinným Tobiášem,“ říká režisér Janák.

„Někteří lidé říkají, že pokud jde o pohádky, všechno už tu bylo. Jsem přesvědčená, že to není pravda. Scénárista Petr Hudský tentokrát přišel s originální zápletkou vystavěnou kolem ukradeného klíče od nebeské brány. Výjimečné je i herecké obsazení. Těšit se můžeme na padouchy v podání Davida Novotného a Sabiny Remundové, na vodníka Lukáše Příkazkého, před kameru se vrací Petr Nárožný a to navíc v pohádkovém žánru,“ vysvětluje kreativní producentka Barbara Johnsonová.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Česká televize

Související

Ondřej Vetchý a Pavla Beretová v pohádce Kdyby byly ryby (2014).
Film a TV

Polská televize uvede 16 českých pohádek

GNdi079WcAAScU6
Film a TV

Začaly se točit Tři princezny. Vánoční pohádka bude mít nádech emancipace

GIZ9eBIWkAAIBc6
Film a TV

Původní tvůrci se po 40 letech vrací k filmu Spinal Tap. Už padla první klapka

HD-wallpaper-floor-jansen-marko-hietala-tuomas-holopainen-nightwish
Hudba

Nightwish hlásí hotovo. Prožili temné období a vytěžili z toho novou desku