Vandal zničil ledovou sochu za desítky tisíc

Jen několik desítek hodin mohli obyvatelé plzeňské Doubravky obdivovat originální ledové sáně u vánočního stromečku. Zatím neznámý vandal ledovou sochu za desítky tisíc korun úmyslně zničil.

Vandal poničil ledové saně

Vandal poničil ledové saně
Zdroj: Policie České republiky

  • Vandal poničil ledové saně
  • Zdroj: Policie České republiky

Policisté po jeho totožnosti pátrají. V rámci vyšetřování získali kamerový záznam, na kterém je zachyceno i několik svědků, kteří by mohli pomoci případ objasnit. K poškození ledových sání mělo dojít na Habrmannově náměstí v Plzni u vánočního stromu 26. listopadu 2022 v době od 21:34 do 21:42 hodin. Z uměleckého díla, které nechal na místo nainstalovat Městský obvod Plzeň 4, tu po řádění agresivního vandala, zbyly kusy ledu. Svým jednáním pachatel způsobil škodu za desítky tisíc korun.

Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví. „Žádáme o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích a případné další svědky incidentu, aby se neprodleně osobně přihlásili policistům na obvodním oddělení Plzeň 4 nebo telefonicky na tel. č.: 974 325 743 či zavolali na linku 158,“ dodává policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

Police_cars_politibiler_Volkswagen_Passat_patruljebil_Mercedes-Benz_Vito_Fargernes_lensmannskontor_Jernbanevegen_Nord-Aurdal_Valdres_Norway_2017-03-27_IMG_2184
Zahraniční

Norští policisté budou znovu nosit zbraně. Zemi hrozí teroristické útoky

52085_big
Domácí

Zátah na severomoravském hejtmanství. Obvinění si vyslechl i bývalý náměstek

GZJwXkEXgAAFwVp
Zahraniční

Gretu Thunberg znovu sebrali. Tentokrát na demonstraci proti uhlí v Bruselu

GZEHHHmXQAADbwO
Zahraniční

V hlavním městě Pákistánu policie bojuje s demonstranty, na severu útočí islamisté