úterý 8. října 2024

Valašské Meziříčí chce obchodním řetězcům zvýšit daně

Vedení valašskomeziříčské radnice chystá mimořádné zvýšení daně z nemovitosti. Získat tak chce až pět milionů ročně navíc do městské kasy.

Image (6)

Jedno z obchodních center ve Valašském Meziříčí.
Zdroj: Web města

  • Jedno z obchodních center ve Valašském Meziříčí.
  • Zdroj: Web města

Za vším je vládní konsolidační balíček, jehož součástí má být i zvyšování daně z nemovitosti. Ta by měla zůstat příjmem měst a obcí. „Jedná se o ideální příležitost k navýšení daně z nemovitosti Zastupitelstva proto předložím bod, který počítá s mimořádným navýšením zmíněné daně u velkých obchodních řetězců v katastru našeho města,“ řekl starosta Robert Stržínek. „Tyto společnosti generují obrovskou dopravní zátěž a také obří zisky, které často odvádějí do zahraničí. Proto považuji za zcela legitimní využít všech zákonných možností a navýšit jim daň z nemovitosti, která je příjmem města, na maximum,“ vysvětlil.

Pokud návrh uspěje, zvýší se současný koeficient pro výpočet daně z nemovitosti z hodnoty dva na pětku. „Počítáme s tím, že by tato forma zvýšení daně z nemovitosti měla do městského rozpočtu přinést každoročně navíc čtyři až pět milionů korun. Tyto peníze pak chceme samozřejmě zpětně investovat do rozvoje Valašského Meziříčí,“ uzavřel starosta.

Související

car_police_cars_caravan_sirens_red_blue_lights_wallpaper-569308
Krimi

Opilý muž zabil svou přítelkyni. Přes noc ji nechal umírající ležet na zahradě

nemovitost
Domácí

Středa je posledním dnem k zaplacení daně z nemovitostí