úterý 9. července 2024

V sobotu začne rozsáhlá oprava Lidické ulice v Plzni

Od 1. června začne velká oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni. Uzavírky potrvají do září.

Plaská Plzeň

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Od soboty 1. června začne dlouhodobá oprava Lidické a Plaské ulice v Plzni, která potrvá až do září. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nechá vyměnit asfaltové vrstvy vozovky v úseku od křižovatky ulic Karlovarská a Lidická až po železniční zastávku Bolevec. Oprava se dotkne jízdních pruhů ve směru z centra na Třemošnou, což ovlivní jak motoristy, tak cestující v autobusech městské hromadné dopravy.

Motoristům bude vždy umožněn výjezd z města, ale kvůli úpravám křižovatek může dojít k dočasným uzavírkám o víkendech a nutnosti objížděk. Je proto důležité sledovat aktuální značení v průběhu stavebních prací.

Omezení se dotknou také umístění autobusových zastávek několika linek městské hromadné dopravy. Nejvíce změn se týká linek 34 a 58, kde lze očekávat zpoždění spojů kvůli zvýšenému provozu. Dochází také ke změnám tras a časování spojů. Například linka 34 bude provozovat základní spojení pouze mezi Bolevcem a Orlíkem, a to ve změněné trase. Zastávky Okounová budou obsluhovány pouze ve směru do centra města. Linka 58 zase bude na odjezdu ze začáteční zastávky Bílá Hora uspíšena o 5 minut. Změny také postihují umístění některých zastávek autobusů kvůli opravám. Bolevecká náves a Okounová budou přeloženy.

Autor: Šimon Mitro

Související

19163454
Domácí

V Plzni už kamiony nezaparkují, dnes začal platit plošný zákaz

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

20240625_015605 (1)
Domácí

Byt v Plzni zapálila elektrická jednokolka. Plameny šlehaly metry vysoko

Noc s operou- Dracula
Divadlo

Plzeň uvede pod širým nebem muzikál i operu pro tisíce lidí