středa 18. září 2024

V průzkumech vede Kamala Harris. Podle Američanů vyhrála i televizní debatu

Kamala Harris po úterní debatě vede aktuální předvolební průzkum. Donald Trump naopak prohlásil, že do podobného televizního klání už do voleb nepůjde.

GTNF2_1WoAA_FXe

Kdo z nich povede Ameriku další čtyři roky?
Zdroj: X

  • Kdo z nich povede Ameriku další čtyři roky?
  • Zdroj: X

Dřívější tvrzení Donalda Trumpa, že jeho šance stát se prezidentem ještě stoupnou, když do boje místo Joea Bidena nastoupí viceprezidentka Kamala Harris, bere za své. Jak ukazuje rychlý průzkum, který udělala společnost Ipsos pro agenturu Reuters po úterní televizní debatě obou kandidátů, Kamala Harris upevňuje svou roli favoritky. Podle šetření by jí nyní odevzdalo hlas 47 procent Američanů, kdežto Donalda Trumpa preferuje pouze 42 procent obyvatel Spojených států.

Jasný názor panuje i na úterní debatu. Tu podle 53 procent Američanů vyhrála Kamala Harris, kdežto pouze 24 procent se kloní na stranu Donalda Trumpa. Ten naopak ovládl předchozí klání před televizními kamerami, kdy deklasoval dezorientovaného Joea Bidena. Přesvědčení, že by Trump byl však v úterní debatě výrazně lepší, nepanuje ani v táboře samotné Republikánské strany.

Exprezident na to konto prohlásil, že do žádné další předvolební debaty s Kamalou Harris až do listopadových voleb nepůjde.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

GXpjhUfWEAAcBuY
Zahraniční

Kandidát na starostu brazilského Sao Paula dostal v televizní debatě židlí

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

EPP_Congress_Rotterdam_-_Day_1_(52112671488)
Domácí

Problémy KDU-ČSL trvají, strana spadla pod dvě procenta. Volby by vyhrálo ANO