neděle 30. června 2024

V pražské škole se zřítil strop. Padalo jim to za zády, když utíkali, říká otec třeťáčka

V noci na čtvrtek si třetáci ze Základní školy Chvaly užili dobrodružství: Mohli přespat ve své třídě. O pár hodin později se v podkrovní místnosti zřítil sádrokartonový strop i s konstrukcí. Učitelka duchapřítomně zachránila žáčky, pak se zhroutila.

GRFA50yXwAAuqRc

Ve třídě se zřítil strop i s konstrukcí.
Zdroj: Hasiči Praha

  • Ve třídě se zřítil strop i s konstrukcí.
  • Zdroj: Hasiči Praha

„V noci tam děti spaly. Zázrak, že to spadlo až teď,“ uvedl pro Minutové zprávy otec jednoho ze třeťáků s tím, že pokud by k incidentu došlo v noci, těžko by se podařilo všechny včas vzbudit a evakuovat. Protože se strop zřítil až poté, co po poledni učitelka zaslechla podivné praskání a 25 školáků vyhnala na chodbu, nejsou následky fatální. "Padalo jim to za zády, když utíkali," dodal.

„Té paní učitelce, která to secvaklo, že je průšvih a děti vyhnala, té by měl někdo dát metál, zaplatit dovolenou a do konce života platit bonus za tak pohotové jednání,“ komentoval učitelčinu okamžitou reakci jeden z rodičů. „Díky paní učitelce a asistence, že jsou děti v pořádku. A snad někdo ponese zodpovědnost,“ míní další. „Paní učitelka se zhroutila a je v péči lékařů,“ dodává jiný s tím, že při představě, co se mohlo stát, by se nejspíš složil i otrlý chlap, kdyby byl na místě. Ošetření učitelky a žáčků potvrdila na síti X záchranka. "V současné době máme v péči dospělou osobou a tři děti s akutní reakcí na stres a nevolnostmi. Všichni pacienti jsou mimo ohrožení života," stojí na profilu Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy.

Na místě zasahují hasiči, policie i psycholog.

„Před příjezdem hasičů se evakuovalo 25 dětí. Teď jsou všechny děti jsou mimo budovu, nikdo nebyl zraněný. Pro děti byl preventivně povolaný intervent,“ oznámili pražští hasiči na síti X.

„V odpoledních hodinách došlo ke stavební závadě v jedné třídě ZŠ Stoliňská na Chvalech. Všechny děti i učitelé jsou v pořádku,“ potvrdila na Facebooku městská část Horní Počernice, pod kterou škola spadá.

Případem se okamžitě začala zabývat policie, která zjišťuje, proč k pádu stropu došlo.

Související

FB_IMG_1719395279621
Domácí

Kolem Václava pojedou tramvaje za tři roky. Praha spustila miliardovou akci

449135812_874483718060840_2964314867507243142_n
Zahraniční Video

Celkem sedm mrtvých při srážce vlaku s autobusem. Rychlík vyjel z Prahy

profimedia-0884837209
Domácí

Pellegrini přijel na Hrad zlepšovat vztahy. Fialův postoj Slováky spíše popudil

Vizualizace rekonstrukce Masarykova nádraží v Praze.
Domácí

Práce na pražském Masarykově nádraží omezí dopravu