pondělí 16. září 2024

V Olomouckém kraji se radují z nových vlaků

Nové elektrické vlaky RegioPanter nově brázdí Olomoucký kraj.

Vlak RegioPanter.

Vlak RegioPanter.
Zdroj: ČD

  • Vlak RegioPanter.
  • Zdroj: ČD

Z Olomouce do Šumperka začaly jezdit nové elektrické vlaky RegioPanter. Zatím na této trase jezdí dvě nové jednotky. Do konce roku České dráhy převezmou další čtyři RegioPantery a v lednu vozový park doplní pátý Panter. České dráhy se snaží v Olomouckém kraji vozový park značně zmodernizovat. V průběhu příštího roku a na začátku roku 2024 v regionu začne jezdit celkem 27 nových třívozových RegioPanterů.

Modernizace trati mezi Olomoucí, Uničovem a Šumperkem a nové elektrické soupravy zajistí rychlejší, komfortnější i bezpečnější cestování díky nasazení evropského zabezpečovače ETCS,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Díky nákupu téměř tří desítek nových vlaků RegioPanter získá Olomoucký kraj nejmodernější regionální železniční dopravu v republice. Elektrické jednotky nabídnou obyvatelům regionu komfortní cestování a maximální pohodlí. Jsou bezbariérové, mají pohodlné sedačky s dostatkem místa na nohy, nabijete si v nich drobnou elektroniku nebo se připojíte k Wi-Fi,“ řekl Jiří Ješeta, náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Vlak RegioShark
Domácí

České dráhy vyjdou vstříc cestujícím, kteří ruší výlety kvůli počasí

Vysokorychlostní výhybka od DT – Výhybkárna a strojírna
Domácí

Prostějovská firma vyvinula výhybku pro vysokorychlostní železnici

Vizualizace zastávky na Letišti Václava Havla
Domácí

První PPP projekt železnice láká investory

Parní vlak v Dolní Lipce.
Domácí Tipy na výlety

Dolní Lipka ožije parními vlaky