pondělí 20. května 2024

V Mexiku bylo nalezeno pět těl v neprůstřelném SUV

V západním Mexiku bylo nalezeno pět mrtvých v neprůstřelném SUV. U hranic s Arizonou našla policie dalších sedm těl.

mexická policie

Ilustrační foto.
Zdroj: Needpix

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Needpix

Ve středu uvedla mexická policie ve státě Jalisco, že bylo nalezeno pět mrtvých těl naskládaných v neprůstřelném SUV, zatímco poblíž hranic s Arizonou bylo nalezeno dalších sedm mrtvých. V úterý někdo volal na tísňovou linku, aby nahlásil inkriminované vozidlo. Ve vozu SUV policie našla těla pěti mužů se „značnými znaky násilí“. Jak přesně skupina zemřela, policie neuvedla.

SUV bylo nalezeno na silnici ve městě Villa de Corona, které se nachází na jihu Guadalajary, hlavního města státu Jalisco. Tento stát je domovem drogového kartelu stejného jména. Ministerstvo spravedlnosti považuje kartel Jalisco za „jednu z pěti nejnebezpečnějších nadnárodních kriminálních organizací na světě.“ Lídr kartelu, Nemesio Oseguera, známý jako „El Mencho“, je mezi mexickými a americkými úřady jedním z nejhledanějších mužů současnosti.

Kromě pěti těl v SUV bylo nalezeno dalších sedm mrtvých v severním mexickém pohraničním státě Sonora poblíž silnice nedaleko města Puerto Peñasco, na pobřeží Kalifornského zálivu. Oběťmi byli muži oblečení do vojenského stylu, všichni byli zastřeleni. Jednoho z mrtvých identifikovali jako místního lídra jedné frakce drogového kartelu Sinaloa, který působil převážně ve městě Mexicali. Šéf DEA řekl televizi CBS News, že kartely Jalisco a Sinaloa jsou dvěma mexickými kartely, které stojí za náporem fentanylu do USA, který zabíjí desetitisíce Američanů.

Autor: Šimon Mitro

Související

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

mexická policie
Zahraniční

Další mrtví v Mexiku. Při střelbě v centru města zemřelo osm lidí

6b120c1291cbc58f9479f3dcad4c986e
Krimi

Pád kazašského ministra dokonán. Za vraždu manželky jde na 24 let do vězení