čtvrtek 19. září 2024

Leden na streamu: Houbařská apokalypsa

První měsíc roku nabídne hned tři zvučné komediální seriály, ale také dobovou detektivku s Christianem Balem. Internet ale bude mluvit především o adaptaci herní série The Last of Us.

Plakát k seriálu The Last of Us.

Plakát k seriálu The Last of Us.
Zdroj: HBO Max

  • Plakát k seriálu The Last of Us.
  • Zdroj: HBO Max

V prvním měsíci roku se herní fanoušci konečně dočkají adaptace úspěšné videoherní série The Last of Us. Devítidílná první řada s Pedro Pascalem v hlavní roli odstartuje v polovině ledna na HBO Max. Příběh se odehrává dvacet let po zániku moderní civilizace. Přeživší Joel (Pedro Pascal) má za úkol propašovat čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. Seriál vytvořil autor herní předlohy Neil Druckmann spolu s tvůrcem Černobylu Craigem Mazinem. Premiéra: 15. ledna.

Ještě před lednovým hitem dorazí na Netflix mysteriózní detektivka Bledé modré oko s Christianem Balem v hlavní roli. Film se odehrává ve 30. letech 19. století. Bale bude vyšetřovat případ mrtvého kadeta, kterému někdo vyrval z hrudi srdce. Za filmem stojí Scott Cooper, který s Balem natočil chválený western Nepřátelé. Premiéra: 6. ledna.

Druhá polovina ledna bude ve znamení komedií. První vlaštovkou bude druhá série Jak jsem poznala vašeho otce. Nástupce sitcomu Jak jsem poznal vaši matku se vrací po roce a diváci tak budou moci dále pátrat po tom, s kým skončí Hilary Duff. Předpokládáme, že stejně jako v první řadě se během dvaceti epizod dočkáme dalších odkazů na Jak jsem poznal vaši matku včetně návratu starých známých. Premiéra: 24. ledna.

Na Apple TV+ začne chodit ke cvočkaři Jason Segel, který se proslavil rolí Marshalla v Jak jsme poznal vaši matku. Terapeuta v seriálu Terapie pravdou ztvárnil Harrison Ford. Jeho postava začne porušovat terapeutická pravidla a začne říkat pacientům přesně to, co si myslí. Tím zaviní bouřlivé změny v životech svých pacientů i v tom svém. Premiéra: 27. ledna.

Ve stejný den co Apple uvede Terapii pravdou se Netflix vytasí s komedií Z jiného těsta, ve které se sešli Jonah Hill, Eddie Murphy a David Duchovny. Ve filmu se s nadhledem řeší generační rozdíly, společenské postavení a odlišné kultury. Komedii natočil Kenya Barris, autor loňské Cesty do Ameriky 2. Premiéra: 27. ledna.

Autor: Šimon Mitro

Související

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix zvyšuje ceny. Předplatitelé zaplatí o několik desítek korun více

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Kino

Září v kinech: Návrat Beetlejuice a očekávaná Amerikánka