neděle 29. září 2024

V Královéhradeckém kraji vzplál olympijský oheň

V Královéhradeckém kraji v neděli začala jubilejní 20. Olympiáda dětí a mládeže. Až do čtvrtka tam budou mladí sportovci porovnávat síly na zimních sportovištích ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Trutnově a Nové Pace.

Zapaleni ohne ODM 2023 Eva Adamczyková

Zapálení ohně na Olympiádě dětí a mládeže
Zdroj: KÚPK

  • Zapálení ohně na Olympiádě dětí a mládeže
  • Zdroj: KÚPK

Olympijský oheň vzplál v neděli v hradecké ČPP Aréně při zahajovacím ceremoniálu, kterým provázel moderátor a olympijský vítěz Roman Šebrle. Olympijský oheň zapálila vlajkonoška královéhradecké výpravy a snowboardistka Eva Adamczyková.

Všech 14 krajských výprav se následně přesunulo do Špindlerova Mlýna a okolí. Centrem samotné olympiády se stane hotel Bedřichov ve Špindlerově Mlýně. Olympijský dům sportovcům a návštěvníkům her nabídne po čtyři dny také doprovodné akce a medailové ceremoniály.
„Olympiáda dětí a mládeže je největší multisportovní akce u nás, kterou za dvacet let existence prošly tisíce mladých lidí. Někteří z nich, jako například Ester Ledecká nebo Josef Dostál, se dostali i na velkou olympiádu a pro některé zůstala Olympiáda dětí a mládeže největší sportovní akcí v životě. S tímto vědomím se se také snažíme každý ročník připravit,“ říká Filip Šuman, místopředseda Českého olympijského výboru odpovědný za Olympiádu dětí a mládeže.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Královéhradecký kraj

Související

GXhaJpVXsAA0Za4
Domácí

Bude pršet ještě zítra. Meteorologové rozšířili výstrahu o západní Čechy

Hradec Králové
Domácí

Hradec přijde o sdílené elektrokoloběžky. Zbydou kola

Obchvat Jaroměře byl zprovozněn
Domácí

Jaroměř má hotový obchvat

prof
Domácí Počasí

Bouřky zasáhly Královéhradecký a Liberecký kraj