pátek 19. dubna 2024

Klimatičtí aktivisté, kteří šikanují Německo, přitvrdili. Začali ničit auta

Velmi vyhrocené situace se odehrávají Dusseldorfu, Berlíně a dalších německých městech, kde aktivisté už měsíc blokují dopravu vždy na několika místech současně. Aktivisté z organizace Letzte Generation si lepidly lepí ruce k silnici.

FwZiqFYXoAAFKmv

Protest klimatických aktivistů v Německu.
Zdroj: Twitter

  • Protest klimatických aktivistů v Německu.
  • Zdroj: Twitter

Na mnoha místech blokují ulice či dálnice v celé šíři, a tak tam mají problém projet i třeba sanitky. Když se dnes chystali zablokovat dálnici u sjezdu na centrum Berlína, servali se s nimi řidiči, kteří jim chtěli zabránili v přilepení se k vozovce. Pokud totiž místo rychleschnoucího lepidla použijí dvousložkové, nezbývá nic jiného, než je odsekat i s kusem asfaltu.

Skupina stojí za blokádami i za protestním ničením uměleckých děl v muzeích nebo výloh luxusních obchodů. Aktivisté požadují omezení rychlosti na německých dálnicích na sto kilometrů za hodinu nebo trvalé zavedení jízdenky na veřejnou dopravu za devět eur, tedy asi 215 korun měsíčně.

V posledních dnech začali aktivisté přitvrzovat.

Na sjezdu z dálnice Hohenzollerndamm se několik lidí přilepilo na hnací hřídele dvou pronajatých automobilů silným lepidlem. Hasiči museli přijet se speciálním vybavením a zvednout auta ze silnice, aby aktivisty oddělili. Jinde se zase lepí k pneumatikám aut. Jiní auta poškozují.

Související

GLWYwCxX0AATwaP
Zahraniční

Rusko ve válce nepodporujeme, tvrdí Si. Scholz chce s Pekingem bojovat o mír

Russia_Germany_Gas_Piepe_Image_rawpixelcom
Ekonomika

Nezdražujte plyn, chce Evropská komise po Německu. Hrozí pokutami

Lukáš Hradecký.
Fotbal

Brankář to určitě nevyhrál, ku***. Opora Leverkusenu v bizarním rozhovoru perlila

profimedia-0865200445
Zahraniční

Scholz jednal se Si Ťin-pchingem v Pekingu