neděle 8. září 2024

V desítce nejlepších nechybí Pastrňák a gólman Dostál

Do desítky finalistů 56. ročníku ankety Zlatá hokejka se dostali obhájce David Pastrňák, kapitán národního týmu Roman Červenka nebo nováček Lukáš Dostál.

David Pastrňák

David Pastrňák
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • David Pastrňák
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Po druhém kole ankety Zlatá hokejka známe finálovou desítku, kterou určily součty hlasů z prvního a druhého kola. O vítězi ankety rozhodnou hlasující ve třetím kole. V něm se již hlasy z předešlých kol nezapočítávají.

Do závěrečné desítky se dostalo osm letošních mistrů světa, kapitán české reprezentace Roman Červenka, Lukáš Dostál, Radko Gudas, Petr Mrázek, Martin Nečas, David Pastrňák, Lukáš Sedlák a Pavel Zacha. Jen dva hráči, kteří postoupili do finální desítky nehráli na domácím šampionátu. Zlatou medaili z letošního mistrovství světa v Praze na krku nenosí Tomáš Hertl a Filip Hronek.

Osm hráčů hraje pravidelně v zámořské NHL, Roman Červenka nastupuje za švýcarský tým Rapperswil a Lukáš Sedlák obléká dres pardubického Dynama.

Hvězda domácího šampionátu Lukáš Dostál je spolu s Lukášem Sedlák v anketě nováčkem. Vítěz ankety bude slavnostně vyhlášen v neděli 23. června. Spolu s hlavním vítězem bude vyhlášen i nejlepší junior, parahokejista a hokejistka sezony 2023/2024.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

David Pastrňák s Jakubem Voráček při slavnostním buly
Hokej

Hokejové hvězdy vybraly přes dva miliony korun

David Pastrňák při přebírání čestného občanství
Hokej

Pastrňák se stal čestným občanem Havířova, přivezl i mistrovský pohár

V srpnu se proti sobě utkají Pastrňák s Voráčkem
Hokej

Pastrňák se utká s Voráčkem, fanoušky čeká souboj hvězd

Tomáš Souček s cenou pro nejlepšího hráče sezony
Fotbal

Souček počtvrté získal Zlatý míč pro nejlepšího českého hráče sezony