pondělí 16. září 2024

Uživatelé seznamek by rádi využívali umělou inteligenci při seznamování

K usnadnění seznamování by většina uživatelů online seznamek ráda využila umělou inteligenci.

pár

Ilustrační foto.
Zdroj: Rawpixel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Rawpixel

Podle nedávného průzkumu společnosti Avast by většina uživatelů online seznamek ráda využila umělou inteligenci (AI) k usnadnění seznamování. AI by podle respondentů mohla pomoci při zahájení konverzace, vylepšení profilu, nebo dokonce poskytovat seznamovací koučink.

„Lidé často tápou, jak se na seznamce chovat, aby dospěli k osobnímu setkání. Někteří z mých klientů AI během seznamování již používají, ale v současné chvíli její návrhy berou jako inspiraci, než že by se celý proces seznámení dal na umělou inteligenci delegovat,“ říká Markéta Šetinová, psychoterapeutka se zaměřením na seznamování a zakladatelka Institutu Moderní láska. Šetinová zdůrazňuje, že je stále důležité, aby se lidé aktivně zapojovali do procesu seznamování. Současné využití AI je spíše asistencí.

Online randění nese i své riziko. Mezi lednem 2023 a květnem 2024 zablokovaly antivirové programy Avast a AVG v Česku více než tři miliony romantických podvodů. Podle průzkumu se čtvrtina českých uživatelů internetových seznamek někdy stala obětí podvodu, zatímco třetina se setkala s tzv. catfishingem, kdy se někdo na internetu vydává za někoho jiného. Šetinová upozorňuje, že podvodníci často cíli na zranitelné skupiny, jako jsou introvertní mladíci nebo lidé procházející rozvodem.

Autor: Šimon Mitro

Související

fotovoltaika dům
Domácí Bydlení

Češi šetří energií, dotace ale využívá jen pětina z nich

Nemocnice Písek
Domácí AI

Písecká nemocnice využívá umělou inteligenci k boji s infekcemi

data
Domácí AI

Největší technologický hub ve střední a východní Evropě bude stát ve Zbraslavi

auto
Domácí

České řidiče nejvíc štve nebezpečná jízda a nepoužívání blinkrů