neděle 6. října 2024

Útoků vězňů přibývá, ve Všehrdech se pokusili o vraždu dozorce a útěk

Dvojice vězňů ze Všehrd na Chomutovsku se rozhodla zavraždit dozorce a společně s dalšími vězni pak utéct z vězení. Málem se jim to podařilo.

060314-vsehrdy-004

Věznice ve Všehrdech na Chomutovsku
Zdroj: Vězeňská služba

  • Věznice ve Všehrdech na Chomutovsku
  • Zdroj: Vězeňská služba

O incidentu, který se stal v 18. listopadu, informoval web Česká justice. Dva odsouzení napadli dozorce a způsobili mu středně těžká zranění, s nimiž skončil v nemocnici. Oba už policie obvinila jsou z pokusu o vraždu, jednomu hrozí až 20letý trest, druhému poloviční, protože je mladistvý. Po vraždě dozorce byl navíc v plánu i hromadný útěk skupiny mladistvých odsouzených. Vězni jsou agresivnější od doby, kdy si všímají, že káznice mají nedostatek zaměstnanců, někde jich chybí i několik desítek procent oproti běžnému stavu. Počet uvězněných lidí naopak stoupá. Za výrazný podstav v počtu příslušníků a zaměstnanců vězeňské služby může fakt, že jejich plat nedosahuje ani průmětné mzdy. ojice vězňů ze Všehrd na Chomutovsku se rozhodla zavraždit dozorce a společně s dalšími vězni pak utéct z vězení. Málem se jim to podařilo.

O incidentu, který se stal v 18. listopadu, informoval web Česká justice. Dva odsouzení napadli dozorce a způsobili mu středně těžká zranění, s nimiž skončil v nemocnici. Oba už policie obvinila jsou z pokusu o vraždu, jednomu hrozí až 20letý trest, druhému poloviční, protože je mladistvý. Po vraždě dozorce byl navíc v plánu i hromadný útěk skupiny mladistvých odsouzených.

Vězni jsou agresivnější od doby, kdy si všímají, že káznice mají nedostatek zaměstnanců, někde jich chybí i několik desítek procent oproti běžnému stavu. Počet uvězněných lidí naopak stoupá.

Za výrazný podstav v počtu příslušníků a zaměstnanců vězeňské služby může fakt, že jejich plat nedosahuje ani průmětné mzdy.

Fyzická napadení vězni
2021 43
2022 48
2023 zatím 54

Související

GZCShr4XYAAkS29
Zahraniční

Pákistán zavřel hlavní město a vypnul internet. Obává se nepokojů

profimedia-0896403770
Krimi

Kuchár Jožko dostal výjimečný trest. Za pitvu své přítelkyně si odsedí 23 let

soudce
Krimi

Muž dostal šest let za znásilnění nevlastní dcery. Je to komplot, bránil se

GXngNk7XQAEOAX2
Domácí

Tři případy rabování. Za vykradení domu v krizovém režimu hrozí drakonické tresty