čtvrtek 19. září 2024

Úspěšný deblový den. Dál postupují i Krejčíková se Siniakovou

Obhájkyně olympijského zlata postoupily do čtvrtfinále přes japonský pár Aojamaová, Šibaharaová. Dál jdou i Muchová s Noskovou, do semifinále postoupil pár Macháč, Pavlásek

profimedia-0893829692.jpg

Bojovnice. Kateřina Siniaková postoupila s Barborou Krejčíkovou do čtvrtfinále, pár hodin po skončení zápasu ji čekal ještě souboj ve smíšené čtyřhře.
Zdroj: profimedia

  • Bojovnice. Kateřina Siniaková postoupila s Barborou Krejčíkovou do čtvrtfinále, pár hodin po skončení zápasu ji čekal ještě souboj ve smíšené čtyřhře.
  • Zdroj: profimedia

Do třetice nebo vlastně do čtveřice všeho dobrého. Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou potvrdily úspěšný deblový den českých reprezentantů na olympijském turnaji. Zatímco ale postup Macháče s Pavláskem do semifinále byl překvapením a vítězství Muchové s Noskovou nad prvním nasazeným párem doslova senzací, posun obhájkyň olympijského zlata do čtvrtfinále přes japonskou dvojici Aojamaová, Šibaharaová se bral téměř jako povinnost.

Večerní souboj ale nebyl jednoduchý, především pro Krejčíkovou, která pár před deblovým soubojem musela skousnout hořkou porážku v singlu.

České tenistky vydřely divoký první set 7:5. Prorazily třikrát servis soupeřek, samy jej však také dvakrát ztratily. Ve druhé sadě prolomily slabé podání Aojamaové za stavu 4:3. Při skóre 5:3 nevyužily dva mečboly, při podání Krejčíkové ale zápas dopodávaly na konečných 7:5 a 6:4.

Čtvrtý zásek pak přidali pozdě večer v mixu Macháč se Siniakovou. V souboji o semifinále s japonským párem Šibaharaová, Nišikori vyhráli ve dvou setech 7:5 a 6:2.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Elina Svitolinová.
Tenis

Svitolinová je po operaci nohy, vrátí se až v příští sezoně

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut