pondělí 16. září 2024

USA zadržely nebezpečného vůdce peruánského gangu. Je podezřelý z 23 vražd

Americké imigrační úřady zatkly v New Yorku údajného šéfa peruánského gangu, který je podezřelý ze spáchání více než 20 vražd.

zbraň

Ilustrační foto.
Zdroj: PxHere

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PxHere

Americké imigrační úřady ve středu v New Yorku zatkly Gianfranca Torrese-Navarra, údajného vůdce nebezpečného peruánského gangu Los Killers. Tento muž je v Peru hledaný kvůli podezření ze spáchání 23 vražd, včetně likvidace konkurence při vydírání stavebních firem. Zadržen byl ve městě Endicott ve státě New York a nyní čeká ve federální vazbě poblíž Buffala na výslech imigračních úřadů.

Torres-Navarro nelegálně vstoupil na území USA letos v květnu, kdy překročil texasko-mexickou hranici. Při prvním zadržení byl propuštěn na základě povinnosti dostavit se k imigračnímu řízení. Avšak po obdržení informací o jeho hledanosti v Peru americké úřady přistoupily k jeho zatčení. Torres je podle peruánských médií znám pod přezdívkou Gianfranco 23, což odkazuje na počet jeho obětí. Do USA uprchl poté, co byl v Peru obviněn z vraždy bývalého policisty.

Spolu s Torresem byla zatčena i jeho přítelkyně Mishelle Sol Ivanna Ortiz-Ubillús, která je podle peruánských úřadů jeho blízkou spolupracovnicí a zástupkyní ve zločinecké organizaci. Ortiz, která se na sociálních sítích prezentuje luxusním životním stylem, byla označena za hlavní pokladní gangu.

Autor: Šimon Mitro

Související

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi