čtvrtek 19. září 2024

Úřadující mistři světa zvládli vstup na výbornou. Češi zvítězili po dvou setech

Prvně mohli fanoušci sledovat dvojici Perušič – Schweiner už v roce 2015. Medaili z olympiády však ještě nezískali. Nakročeno mají skvěle.

profimedia-0893397756.jpg

Perušič se Schweinerem potvrdili roli favorita. Do turnaje vstoupili dobře.
Zdroj: profimedia

  • Perušič se Schweinerem potvrdili roli favorita. Do turnaje vstoupili dobře.
  • Zdroj: profimedia

Nádherné místo vybrali pořadatelé pro umístění beachvolejbalového kurtu. Přímo pod Eiffelovou věží odehráli Ondřej Perušič a David Schweiner svůj první zápas olympiády. Cestu jím zkřížili Kanaďané Schachter a Dearing. Papírově slabší soupeře zvládla česká dvojice porazit už po dvou setech.

První set vyhráli čeští reprezentanti poměrně s přehledem 21:17. Od třetího míče nenechali Kanaďany jít do vedení. K zisku prvního setu pomohlo Schweinerovi s Perušičem pět nevynucených chyb Kanaďanů.

V druhém setu sledovali diváci poněkud napínavější zápas. Tentokrát byli Kanaďané těmi, kteří vedli a Češi je doháněli. K vidění bylo několik nádherných výměn, vychytrale získaných bodů a ze strany Kanaďanů i spoustu pěkných podání. Ondřej Perušič naproti tomu ukázal svůj široký repertoár smrtících úderů. Nakonec se Čechům povedlo vyrovnat za stavu 17-17 díky pásce. Perušičovo podání se o ní otřelo a Kanaďani byli bez šance. Češi svým soupeřům utekli, byli ale dohnáni za stavu 19-19. Následně získali matchball a dovedli zápas do šťastného konce.

Ve skupině je čekají ještě dva zápasy. S Rakouskem a Brazílií. Druhý soupeř pak bude největším konkurentem české dvojice v boji o první místo. Postup je ale jen jedním krokem z mnoha.

Perušič/Schweiner (CZE) – Schachter/Dearing (CAN), 2:0 (21:17, 21:19)

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0895475193.jpg
Tenis

Zasloužili bychom si film, vrací se Macháč ke zlatému tažení

profimedia-0676385468.jpg
Ostatní OH Paříž

Bronzová medaile pro gymnastky. Kdo jí nakonec dostane?

profimedia-0897880436.jpg
Ostatní OH Paříž

Paříž se loučila, olympijské žezlo převzalo Los Angeles

profimedia-0897683790.jpg
Ostatní OH Paříž

Pět medailí, tři zlaté, 28. místo. Češi si proti Tokiu pohoršili. Vyhráli Američané