čtvrtek 19. září 2024

Úřadující mistr podlehl. Španělsko si zajistilo postup ze skupiny

Dnešní představení v Gelsenkirchen rozhodl další vlastní gól. Tlak Španělska byl pro Itálii příliš. Čtvrteční šlágr si zasloužil více gólů.

profimedia-0883405519.jpg

Španělé slaví postup. Itálii bude muset o šanci obhájit titul zabojovat s Chorvaty.
Zdroj: profimedia

  • Španělé slaví postup. Itálii bude muset o šanci obhájit titul zabojovat s Chorvaty.
  • Zdroj: profimedia

Mírně favorizovaní Španělé potvrdili sázkařským kancelářím roli favorita. V prvním poločase předváděli enormní tlak, na který nemohli nalézt reprezentanti Itálie řešení. Přímočařejší a rychlejší hra, kterou svěřenci de la Fuenteho předvádí, Italům nechutnala. Byli nuceni kouskovat utkání s, na úřadujícího mistra, poměrně vysokou frekvencí. Zabrali pozdě.

Útočící trojka v čele se Scamaccou si v prvním poločase moc nekopla. K první střele Italů se odhodlal až v nastaveném čase křídelník Chiesa. K ohrožení brány měla ale daleko, Unai Simon zůstává před změnou stran bez zákroku. Na svatyni Gianluigi Donnarummy letělo o poznání více projektilů, ale za svá záda ještě žádný nepustil. Hezký fotbal tak dosud nepřinesl žádnou branku. Stav po 45 minutách je stále 0:0.

Úprava skóre už byla delší dobu nasnadě. Jak už je na tomto turnaji nehezkým zvykem, střelcem se stal opět hráč, který pálil do vlastní brány. Dnešním nešťastníkem je obránce Calafiori, který si balón sťukl do své sítě po teči Moraty. Španělsko otevřelo skóre a vede nad Itálií 1:0.

K závěru zápasu se Azzurri zvedli a svým výkonem se snažili vyrovnat svému sokovi z Pyrenejského poloostrova. Větší počet tutových šancí si na svém kontě i přes to udrželi Španělé, gólová však žádná nebyla. Zápas zaslouženě vyhráli hráči Španělska 1:0.

Skvělými výkony se ukázali mladá španělská torpéda Nico Williams a Lamine Yamal. Oba ukázali dravost, nebáli se vystřelit a moc jim ke gólu nechybělo. Do spoustu šancí se dostal i záložník Pedri, nestřílel však přesně. Z obranných řad se dnes blýskl zejména hráč anglické Premier League Marc Cucurella.

La Roja si vítězstvím dnešního šlágru zajistila postup ze skupiny smrti. Na Italy čeká v příštím kole neuspokojivě vystupující Chorvatsko.

Španělsko – Itálie 1:0 (0:0)

Branky: 55. Calafiori (vlastní gól)

Autor: Ondřej Sutnar

Související

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

36201152641_d03a5151cf_b
Zahraniční Klimatické změny

Italský obr, ledovec Marmolada, taje. Pravděpodobně zcela zmizí

farma Sicílie
Zahraniční Klimatické změny

Klimatické změny zdvojnásobují pravděpodobnost sucha na Sicílií a Sardinii

459107716_581282267753700_3552593283040647021_n
Zahraniční

Opoziční lídr utekl z Venezuely. Chce získat azyl ve Španělsku