středa 23. října 2024

Úřad zveřejnil šokující výsledek kontrol ubytování pro uprchlíky

Jen dvě ze 17 zařízení, která kontroloval Středočeský kraj s cizineckou policií měla všechno v pořádku. Kraj má aktuálně 735 smluv s ubytovateli lidí, kteří uprchli před válkou na Ukrajině, a platí jim za služby na základě výkazů, jež sami předkládají.

Ukrajinští uprchlíci

Ukrajinští uprchlíci.
Zdroj: @nexta_tv

  • Ukrajinští uprchlíci.
  • Zdroj: @nexta_tv

„Dosud jsme zkontrolovali deset provozovatelů s celkem 17 ubytovacími zařízeními. U zhruba poloviny kontrolovaných byly zjištěny závažné nedostatky, což je jednoznačně signál pro to, abychom v kontrolách pokračovali,“ uvádí hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková

Kontroly kraj předem oznamuje. „V jednom případě se dokonce stalo, že po nahlášení kontroly se ze dne na den ze systému odhlásilo 66 ze 109 ubytovaných lidí, v druhém případě pak 58 ze 120 ubytovaných,“ upřesnila hejtmanka Pecková.

Středočeský kraj ubytovatelům vyplácí měsíčně desítky milionů korun. Kontroly teď ukázaly, že řada z nich bere peníze i za lidi, které vůbec neubytovává.

Kraj na kontrolách spolupracuje s cizineckou Policií Středočeského kraje. „Po příjezdu na místo kontroly jsou z naší strany za účasti provozovatele nebo jím určeného správce zařízení fyzicky zkontrolovány všechny osoby v ubytovacím zařízení. V případě nedohledání většího počtu osob poté plánujeme opakování kontroly se zaměřením na dříve neztotožněné osoby,“ vysvětlil vedoucí odboru cizinecké Policie Středočeského kraje plk. Radek Maňas.

Související

Praha,_Magistrát,_Karel_Březina
Krimi

Exministr Zemanovy vlády čachroval s dotacemi. Jde na tři roky do vězení

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne

profimedia-0918631657
Domácí Krajské volby

STAN a SPOLU mají jasno o radě Středočeského kraje

MjJkYjdhY2Y0NWRjZTJjMZxjdJ9FHz0LJe8WukrFyP8peoEM2E7eEN2bDOHcyT0tytuFhZRhLKlplpy3qrvOGT0YdF8Dz0lJoRt0hMRIRbrp8Ez0dZabgri5XyaCsQhF01iOwGQKGYtIIzYYtLubznYouk_NTeq--TwshWpnGRghtncLImLVJ12MF8ec0lAxijhFvfZ7YXD0dHxiQ
Domácí Výročí

Byl u zednářů i nacistů a prodal Karlštějn. Příběh Harryho Jelínka je dnes legendou