Úřad vlády posiluje kybernetickou bezpečnost ve spolupráci s ČVUT

Úřad vlády ČR a Fakulta elektrotechnická ČVUT spojily síly pro zvýšení kybernetické bezpečnosti.

Stážisté z FEL ČVUT pomáhají na Úřadu vlády ČR posílit kyberbezpečnost.

Stážisté z FEL ČVUT pomáhají na Úřadu vlády ČR posílit kyberbezpečnost.
Zdroj: X @CVUTFEL

  • Stážisté z FEL ČVUT pomáhají na Úřadu vlády ČR posílit kyberbezpečnost.
  • Zdroj: X @CVUTFEL

Úřad vlády ČR zahájil úzkou spolupráci s Fakultou elektrotechnickou ČVUT, aby zvýšil svou kybernetickou bezpečnost. Během prvních šesti měsíců spolupráce se uskutečnila řada klíčových aktivit, včetně školení zaměstnanců v oblasti bezpečného chování na internetu a úvodní analýzy IT systémů. Partnerství přineslo také dlouhodobé stáže pro studenty, kteří nyní pracují na zlepšení IT systémů úřadu.

Jedním z hlavních cílů spolupráce je zlepšení ochrany před kybernetickými hrozbami. Studenti FEL ČVUT monitorovali stav systémů a vyškolili 38 zaměstnanců úřadu v rozpoznávání kybernetických hrozeb, jako jsou falešné e-maily nebo podvržené webové adresy. Další zaměstnanci se budou účastnit pokročilejších kurzů, které povedou odborníci z fakulty.

Úspěšná spolupráce také zahrnuje zapojení tří studentů do dlouhodobých stáží na Úřadu vlády. Tito studenti, kteří se zaměřují na elektroniku a komunikace, se nyní seznamují s interními IT systémy úřadu. Jejich úkolem je posílit odborné zázemí úřadu a přispět k jeho modernizaci, zejména v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Tato spolupráce přináší výhody nejen pro veřejný sektor, ale i pro studenty, kteří získávají cenné zkušenosti a možnost praktického uplatnění svých znalostí. Úřad vlády si od tohoto partnerství slibuje výrazné posílení své odolnosti vůči kybernetickým útokům.

Autor: Šimon Mitro

Související

457694760_1045270090934121_8797002143869048302_n
Domácí

Místní rozvoj potřebuje krizového manažera. Rakušan nasazuje Kulhánka

profimedia-0915902262
Domácí

Vláda pomůže obcím po povodních. Dostanou pozemky na novou výstavbu

profimedia-0915873260
Domácí

Platy ve veřejném sektoru vzrostou o 1400 korun

kyberbezpečnost
Krimi AI

Roste počet kyberútoků. Jsou sofistikovanější díky AI