neděle 8. září 2024

Upoutávka na Gladiátora 2 bere dech. Ukazuje však příliš mnoho

Krvavý nářez v útrobách Kolosea. Trailer na druhého Gladiátora je velkolepý. Film však po zhlédnutí upoutávky zřejmě už nepřekvapí.

Paul Mescal ve filmu Gladiator 2

Paul Mescal ve filmu Gladiator 2
Zdroj: Paramount Pictures

  • Paul Mescal ve filmu Gladiator 2
  • Zdroj: Paramount Pictures

Historická vřava v antickém Římě se blíží. Režisér Ridley Scott se vytasí s druhým Gladitorem 14. listopadu a nyní byla uvedena první tříminutová upoutávka. Ta je na jednu stranu neskutečně nabušená, na druhou toho odhaluje z příběhu a i dějových linek až příliš mnoho. Po traileru je víceméně jasné, co se ve snímku bude dít. Naděje na nějaké překvapení je tu však vždycky.

V hlavní roli se z pochopitelných důvodů nevrací Russel Crowe, ale vycházející irská hvězda Paul Mescal, coby Lucius, syn Lucilly (Connie Nielsen) a synovec Commoda (Joaquin Phoenix) z prvního filmu z roku 2000. V prvním snímku se objevil Lucius jako dítě, které hrál Spencer Treat Clark.

Gladiator 2 začíná v severoafrické Numidii, kde Lucius vyrůstal, protože ho tam jeho matka poslala, aby byl mimo dosah Římské říše. Události ho však přivedou zpět do Říma, kde se stane gladiátorem, získá nové nepřátele a setká se znovu se svou matkou. Ve vedlejších rolích zazáří Pedro Pascal jako Marcus Acacius, římský generál, který sloužil pod velením Maxima Decima Meridia (Russell Crowe z prvního Gladiátora), Denzel Washington jako Macrinus, bohatý mocipán v Římě, který vlastní stáje gladiátorů, a Joseph Quinn a Fred Hechinger jako dvojčata, císaři Říma.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Amerikánka
Film a TV Festival

Filmová Amerikánka oslní na dětském festivalu v Karlových Varech

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Finále Plzeň zahájí očekávaný Rok vdovy. V porotě usedne držitel Oscara

Joker: Folie à Deux
Film a TV Kino

Druhou sezónu Tady Vary zahájí Joker

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?